Fotografii cu Monroe, Fonda, Dunaway, realizate de Milton Greene, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografii-cu-monroe-fonda-dunaway-realizate-de-milton-greene-scoase-la-licitatie/

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History, pe 27 iulie, relatează hollywoodreporter.com.

Printre celelalte fotografii incluse în această colecţie se află imagini spectaculoase cu Janet Leigh, Sophia Loren, Tippi Hedren, Lauren Hutton, Beverly D’Angelo, Sammy Davis Jr., Audrey Hepburn şi John F. Kennedy, notează Mediafax.

Un fotograf celebru

Milton Greene, un renumit fotograf de modă, a devenit celebru graţie colaborării sale cu actriţa Marilyn Monroe. De altfel, el a fost între anii 1953 şi 1957 consilierul şi partenerul de afaceri al actriţei. Fotografiile sale au apărut în cele mai importante publicaţii americane în anii ’50 – ‘ 60, precum Life, Harper’s Bazaar, Town & Country şi, mai ales, în revista Vogue.

Alături de alţi fotografi de renume din acea perioadă, precum Richard Avedon, Cecil Beaton, Irving Penn şi Norman Parkinson, Milton Green este creditat cu faptul că a adus fotografia de modă în domeniul artelor frumoase.

Foto credit: Milton Greene

12
/02
/21

Expoziția „Povești de iubire”, dedicată îndrăgostiților și tuturor romanticilor, va fi deschisă între 12-28 februarie în zona Peek and Cloppenburg (etaj 1) și îi va purta pe vizitatori într-o călătorie în istoria intimă a României. Tot aici, curioșii vor avea ocazia să-și facă fotografii la un panou stilizat cu expresia „Te iubesc” scrisă în peste 100 […]

11
/02
/21

Nu tot timpul lucrările de artă stau cuminți, pe pereții muzeelor și în spațiile de expunere special gândite, așteptând publicul avizat să le facă o vizită. Câteodată arta iese în stradă, face gălăgie și trage de mânecă bicicliștii, curierii și trecătorii grăbiți. Cam de acest fel sunt lucrările expuse la micuța galerie neconvențională Celula de artă, din B-dul Carol nr. 53, care a pregătit în luna februarie doua expoziții care întorc privirile.

08
/02
/21

O nouă expoziție propusă de spațiul expozițional Arbor.art.room îi va seduce cu siguranță, începând din această săptămână, pe iubitorii de artă şi frumos din Capitală. Joi, 11 februarie 2021, între orele 17.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist tânăr și original, Giuliano Nardin, expoziție intitulată misterios „Nimic nou la Podul Săbăreni“ (perioadă de vizitare: până pe 7 martie 2021), o inedită propunere expoziţională realizată împreună cu curatorul Doinel Tronaru, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.