Fotografii cu Monroe, Fonda, Dunaway, realizate de Milton Greene, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografii-cu-monroe-fonda-dunaway-realizate-de-milton-greene-scoase-la-licitatie/

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History, pe 27 iulie, relatează hollywoodreporter.com.

Printre celelalte fotografii incluse în această colecţie se află imagini spectaculoase cu Janet Leigh, Sophia Loren, Tippi Hedren, Lauren Hutton, Beverly D’Angelo, Sammy Davis Jr., Audrey Hepburn şi John F. Kennedy, notează Mediafax.

Un fotograf celebru

Milton Greene, un renumit fotograf de modă, a devenit celebru graţie colaborării sale cu actriţa Marilyn Monroe. De altfel, el a fost între anii 1953 şi 1957 consilierul şi partenerul de afaceri al actriţei. Fotografiile sale au apărut în cele mai importante publicaţii americane în anii ’50 – ‘ 60, precum Life, Harper’s Bazaar, Town & Country şi, mai ales, în revista Vogue.

Alături de alţi fotografi de renume din acea perioadă, precum Richard Avedon, Cecil Beaton, Irving Penn şi Norman Parkinson, Milton Green este creditat cu faptul că a adus fotografia de modă în domeniul artelor frumoase.

Foto credit: Milton Greene

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.