Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – în această seară, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-calatorie-a-ursilor-panda-povestita-de-un-saxofonist-care-avea-o-iubita-la-frankfurt-in-aceasta-seara-la-tvr/

Iubitorii teatrului pot viziona, în această seară, de la ora 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD, “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, de Matei Vişniec, preluare a spectacolului produs de compania UNTEATRU.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2016

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi, în 29 ianuarie 1956. De acolo a plecat să afle cum e lumea. Şi să o povestească. Prin scris, prin personaje, prin situaţii.

Timpul a trecut repede, dar structural vorbind eu sunt tot acelaşi, omul generaţiei ’80. Cred în literatură, care este un spaţiu de rezistenţă. Prin literatură putem rezista împotriva unor forme de manipulare cum este societatea de consum, orânduirea comercială. Lumea de astăzi este condusă de negustori, nu de filozofi, nu de scriitori. Negustorii sunt cei care creează mondializarea. Rezistăm prin literatură. Dacă vrem sa înţelegem ceva, citim. – Matei Vişniec

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – INFO

Distribuţie:frumoasa

Ea – Iolanda Covaci

El – Marius Călugăriţa

Coregrafie: Galea Bobeicu

Pantomimă: Adrian Nour

Muzica: Mihai Prejban

Regia: Cătălina Buzoianu

Regia TV: Tudor Chirilă

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Foto: Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

21
/07
/23

Creatrix Fama, organizatorul temerarului Film O’Clock International Festival desfășurat simultan în șapte țări aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estică, anunță cu bucurie deschiderea înscrierilor pentru programul de mentorat "Her Story, Her Future". Acest program are ca scop sprijinirea și încurajarea femeilor din industria filmului, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale într-un mediu sigur și susținător.

21
/07
/23

Argumentul curatorilor FNT. Echipa curatorială a FNT 2023 (Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari), în urma vizionării a peste 150 de spectacole cu premieră în anul teatral 2022-2023, în teatre de stat și teatre independente, a optat pentru o serie de producții pe care le-a considerat relevante pentru tema din acest an: FNT, laboratoarele sensibilului.

20
/07
/23

Adorați peisajele splendide și comorile arheologice și artistice, nu departe unele de altele, plus peisaje mirobolante și gastronomie de vis? Iată câteva locuri fascinante în împrejurimile Napoli: Casertavecchia, Pompeii și Ercolano, Pozzuoli și Rione Terra, Baia parțial scufundată și Cuma.

20
/07
/23

Un grup de adolescenți a decis că Alexandria are nevoie de un festival de teatru, așa că l-a făcut să se întâmple. Au trecut 18 ani de-atunci. În tot acest timp, Ideo Ideis a învățat să crească în același ritm cu comunitatea din care face parte, oferind spectatorilor din oraș ocazia de a trăi atmosfera Festivalului Național de Teatru Tânăr odată cu liceenii din trupele participante.

19
/07
/23

Pe 19 iulie, începând cu ora 18:00, va avea loc la J’ai Bistrot (Calea Grivitei nr. 55, București), vernisajul Art Machine 2 – Bigger, better and together, care pune la dispoziția publicului 60 de lucrări de artă originale realizate de inițiatorii proiectului Art Machine, gruparea artistică Pastila Roz.

19
/07
/23

Festivalul Cinemascop vine agale cu a șasea ediție! Sunteți așteptați din nou în grădina de vară din Eforie Sud, între 1-6 august, cu filme, ateliere de creație pentru copii, dar și surprize, cum ar fi o petrecere silent disco. Ca de obicei, intrarea este liberă, iar grădina se deschide zilnic la ora 18:00.

19
/07
/23

Festivalul Ceau, Cinema! a sărbătorit zece ani alături de public şi invitaţi. Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de cineaşti din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte au făcut parte din programul ediţiei aniversare, care a avut loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara.