Frumoasa și Bestia – De pe Broadway, în premieră pe scena unui teatru din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-si-bestia-de-pe-broadway-in-premiera-pe-scena-unui-teatru-din-romania/

În premieră, Naţionalul timişorean pune în scenă musicalul Disney Beauty and the Beast / Frumoasa şi Bestia, o poveste care a emoţionat generaţii întregi. Teatrul Naţional a cooptat Opera Naţională Română în această aventură, într-o nouă coproducţie de succes a celor două instituţii de cultură din Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2015

Muzica aparține compozitorului Alan Menken, versurile sunt creația lui Howard Ashman și Tim Rice, pe un text de Linda Woolverton, iar traducerea în limba română este semnată de Geanina Jinaru-Doboș.

Distribuția reunește actori, muzicieni și balerini: Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Victor Bucur, Doru Iosif,  Alexandru Pîntea, Alina Ilea, Daniela Bostan, Adrian Jivan, Iulian Iosip, Loredana Borlovan, Alina Chelba, Sabina Bijan, Diana Nițu, Bogdan frumoasa si bestiaSpiridon, Devis Alăzăroae, baletul, corul și orchestra Operei Române.

Cu toții, indiferent de specializarea lor, interpretează, cântă și dansează.

Regia spectacolului este semnată de Somogyi Szilard (Budapesti Operettszínház / Teatrul de Operetă din Budapesta), secondat de Bori Támas (regizor cu un portofoliu impresionant).

Conducerea muzicală aparține lui David Crescenzi (Opera Națională Română din Timișoara). Coregrafia aparține Evei Duda (una din cele mai respectate coregrafe din generația ei), costumele sunt creația designerului Alina Lățan, iar video-designul este semnat de Lucian Matei.

Premiera va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată joi, 1 octombrie, de o a doua reprezentație.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, între orele 11 și 19) și online, pe www.tntimisoara.com.

Fotoi: Frumoasa si Bestia – Adrian Pîclișan / TNTm

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

28
/12
/15

Casa de producție TVR propune să încheie anul cu un film special – „Aerisirea”, regizat de Silviu Jicman, după un text de Iosif Naghiu, cu Mircea Diaconu, Dan Condurache, Șerban Ionescu, Petrică Nicolae, a cărui acțiune este plasată în 13 iunie 1990. Va fi difuzat azi, 28 decembrie, ora 20 :10, la TVR 2.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare creștină, am văzut cel mai frumos sincer şi curat spectacol de Crăciun adresat copiilor şi părinţilor, la ARCUB, sala Gabroveni, pus în scenă sub umbrela Companiei Passe-Partout Dan Puric, „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, în regia Alexandrei Neacșu, într-o sală plină cu pitici, mămici, bunici, tătici.