Gala de Operă Caritabilă de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-de-opera-caritabila-de-la-sibiu/

Miercuri, 26 noiembrie 2014, de la ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu, va avea loc o Gală Extraordinară de Operă, cu scop umanitar.

Un articol de Elena Simion|21 noiembrie 2014

Evenimentul este organizat de  Cluburile Rotary și Rotarct Sibiu în colaborare cu Symphactory Orchestra, Filarmonica din Sibiu și Fundația Calea Victoriei. Scopul acestui concert este unul caritabil, iar donațiile obținute în urma spectacolului vor fi direcționate către Spitalul de Psihiatrie „Dr Gheorghe Preda” din Sibiu – Sectia Meloterapie, prin proiectul „Speranța prin Muzică”. Prin acest eveniment se aniversează 20 de ani de proiecte și activități organizate de Clubul Rotary Sibiu.

Conducerea dirijorală a acestui spectacol extraordinar îi aparţine violoncelistului și dirijorului Bogdan Postolache, iar soliștii invitați sunt soprana Andreea Mădălina Barbu și tenorul George Ionuț Vîrban, alături de Symphactory Orchestra, având-o concert-maestru pe Monica Bălășoiu.

Repertoriul propus publicului sibian cuprinde arii și lucrări orchestrale celebre ale compozitorilor: G.Verdi, G. Donizetti, G.Puccini, J.Brahms, G. Bizet.

Invitaţiile se distribuie pe bază de donații. Informații la telefonul 0747124707 – Ioana Poplăcean – președinte Club Rotaract Sibiu.

Foto: Valentin Boboc și Valentina Bălașa Ario.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.