Gala Premiilor „Matei Brâncoveanu” 2021, difuzată live pe Facebook, pe 27 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-matei-brancoveanu-2021-difuzata-live-pe-facebook-pe-27-mai/

Au mai rămas doar câteva zile până la cea de-a şasea ediţie a Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu”, un eveniment susţinut de Fundaţia Alexandrion.

Un articol de Liliana Matei|26 mai 2021

Anul acesta Gala va fi difuzată online pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion, joi, 27 mai, începând cu ora 19:00. În cadrul evenimentului, Fundația Alexandrion va premia cinci tineri remarcabili prin proiectele lor, cu impact puternic asupra comunităților din care fac parte. Publicul va decide câștigătorul marelui premiu în valoare de 12.000 de euro şi clasamentul final, prin vot online pe https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro

Cei cinci finaliști ai Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 sunt: Alexandra Tănăsescu – inițiatoarea platformei de jurnalism independent „Cultura la dubă”; Ovidiu Andriș, coordonatorul unor proiecte remarcabile în domeniul muzical-educațional, precum Romanian Chamber Orchestra, Eufonia, Scena din cartier sau Pavilion Muzical; Georgiana Ioniță, o tânără care face parte din echipa Fundației Agenția „Împreună de mai bine de șase ani” și lucrează cu peste 500 de tineri romi și neromi; Ovidiu Tuduruță, fondator al proiectului Beesers, un produs tehnologic care duce asistența medicală la domiciliul celor care au nevoie și Andreea Borțun, regizor de film, manager cultural, co-fondator a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis. Puteţi afla poveștile lor și îi puteţi vota pe website-ul https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro , până la ȋnchiderea sistemului de vot care va fi anunțată în cadrul Galei. Clasamentul final va fi prezentat imediat după.

Cei cinci finaliști sunt susținuți de profesioniști cunoscuți publicului, cu experiență bogată în domeniile lor de activitate, care au nominalizat candidații și au desemnat finaliștii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021: Irina-Margareta Nistor, Alexandru Tomescu, Amalia Enache, Gelu Duminică și Cristina Stănciulescu. La etapa de preselecție a participat și Marinela Ardelean, Global Brand Ambassador Brâncoveanu Vinars.

Toți cei cinci finaliști vor fi premiați ȋn cadrul galei. Fundația Alexandrion va acorda marele premiu în valoare de 12.000 de euro finalistului cu cel mai mare număr de voturi, iar celorlalţi finalişti câte un premiu în valoare de 1.500 de euro. Premiile vor acoperi o parte din resursele necesare pentru achitarea unor cursuri de perfecţionare sau finanțarea unor proiecte din sfera de activitate pentru care vor fi premiaţi finaliştii.

Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 va fi prezentată de jurnalistul Marius Constantinescu, scouter al ediției din 2020, iar Dan Byron, fondatorul trupei Byron va interpreta live, în formulă acustică, o selecţie de piese îndrăgite de public.

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.