Gala Premiilor UNACOR celebrează excelența în dans la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-unacor-celebreaza-excelenta-in-dans-la-sibiu/

Uniunea Artei Coregrafice din România (UNACOR), în colaborare cu Teatrul de Balet din Sibiu (TBS) prezintă sâmbătă, 19 februarie 2022, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, de la ora 19:00, cea de a patra Gală a Uniunii Artei Coregrafice din România.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2022

Gala strânge în structura ei în această ediție balerini de marcă ai tinerei generații și recompensează prin Diplome de Excelență personalități ale momentului, aflate în punctul culminant al carierei, remarcând totodată și încurajând tinere talente emergente, aflate în faza primelor confirmări naționale și internaționale.

UNACOR nu-i uită nici pe cei fără a căror dăruire, pricepere și efort constant n-ar exista cadrul profesionist, climatul cultural-artistic adecvat și promovarea talentelor dansului din România. Criticii de specialitate, managerii de instituții, creatorii de noi structuri ale dansului independent din România sunt constant în atenția UNACOR și se bucură de respectul tuturor membrilor Uniunii Artei Coregrafice din România. Amfitrionul Galei va fi domnul Sergiu Anghel, președinte al UNACOR, iar regia spectacolului va fi semnată de coregrafa Sandra Mavhima. Diplomele vor fi oferite de către managerul Teatrului de Balet Sibiu, domnul Ovidiu Dragoman și de către personalități ale vieții culturale din Sibiu și din România.

„Este o onoare pentru noi să fim partenerii Uniunii Artei Coregrafice din România și împreună să celebrăm la Sibiu excelența în dans. Ne bucurăm să putem reveni în acest an la formula clasică a acestui eveniment, cu public în sală, după ce ediția anterioară nu a putut fi prezentată publicului decât online. Ediția din acest an a Galei Premiilor UNACOR va aduce la Sibiu, alături de artiștii Teatrului de Balet Sibiu, artiști ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca și ai Operei Naționale Române Timișoara, dar și tineri artiști, studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.” Ovidiu Dragoman, Manager Teatrul de Balet Sibiu, Vicepreședinte UNACOR

 

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.