Gala Stelelor Baletului Rus, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-stelelor-baletului-rus-la-bucuresti/

Gala Stelelor Baletului Rus va aduce la Bucureşti pe 9 martie un spectacol în care vor evolua câţiva dintre cei mai importanţi balerini de la Teatrul Balşoi din Moscova şi de la Mariinsky Sankt Petersburg.

Un articol de Liliana Matei|16 februarie 2020

Printre balerinii care vor evolua pe scena de la Sala Palatului se află Vyaceslav Lopatin și Mikhail Lobukhin, alături de prim-balerinele Ana Turazashvili si Anastasia Staskevich vedete alte Baletului Balșoi. De la Teatrul Mariinsky îi veți putea vedea pe Nadezhda Batoeva si Konstantin Zverev.

Gala Balatului Rus își propune să aducă laolaltă eleganța baletului clasic și rafinamentul lumii moderne.

Pe scena de la Sala Palatului vor fi dispuse trei ecrane uriașe multimedia, spectacolul propunându-și exact acest amestec de clasic și modern care să-l facă accesibil si unui public tânăr care s-ar putea îndrăgosti astfel de balet.

Pentru partea de proiecții vor reveni la București specialiști de la Russian Multimedia Ballet Theatre care, împreună cu cei de la Sound Rental, vor asigura  decorurile multimedia 3D.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute. În primul act vom avea pas de deuxdin Raymonda (Glazunov, Petipa) interpretat de Ana Turazashvili și Denis Rodkin, Le Park (Mozart, Angelin Prelgocaj) interpretat de Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Carmen (Bizet, Alonso) interpretat de Eleonora Sevenard și Mikhail Lobukhin, Moartea Lebedei (Saint Saens, Fokine) solo Ana Turazashvili și Talisman (Drigo, Petipa) în duetul Anastasia     Stashkevich-Viacheslav Lopatin.

Actul al doilea va cuprinde Tango (Piazzolla, Gordeev) interpretat de Ana Turazashvili și Mikhail Lobukhin, Carnavalul din Veneția (Puni, Petipa) un pas de deuxcu Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Come un Respiro (Hendel, Bigonzetti) în duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav Lopatin, Solo (Visotsky) cu Mikhail Lobukhin, iar seara se va sfârși cu Eleonora Sevenard și Denis Rodkin în celebrul pas de deux din Don Quixote (Minkus, Petipa).

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.