Galeria Galateca găzduiește vernisajul și lansarea de carte,,Spațiu fără timp. Arhitectura ortodoxă contemporană”
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-galateca-gazduieste-vernisajul-si-lansarea-de-cartespatiu-fara-timp-arhitectura-ortodoxa-contemporana/

Marţi, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, Galeria Galateca organizează vernisajul expoziţiei,,Spatiu fără timp”.

Un articol de Andrada Văsii|22 aprilie 2013

Marți, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, Galeria Galateca organizează vernisajul expoziției,,Spatiu fără timp”.

Tot atunci va avea loc și lansarea volumului apărut în colecția igloobooks ,, Spațiu fără timp. Arhitectura ortodoxă contemporană” al cărui autor este arh. Radu Teacă.

Volumul lui Radu Teacă

Acest album, special în peisajul arhitecturii locale, își propune să ilustreze viziunea cunoscutului arhitect Radu Teacă asupra spațiului eclezial ortodox contemporan. Trei proiecte – o capelă, o biserică și o catedrală – sunt prezentate pe larg în încercarea de a oferi o alternativă la spațiile sacre lipsite de substanță, numite tradiționale în mod superficial, care domină de aproape un secol arhitectura religioasă autohtonă.

Deși proiectul lui Radu Teacă respectă în termeni generali tema dată de Patriarhie privind funcțiunile, suprafețele, înăltimea, situl, etc, ținând cont de gabaritul și complexitatea edificiului, arhitectul propune o schimbare în abordare. O schimbare ce pornește de la nevoia de experiment în arhitectura religioasă, mai ales în cea ortodoxă.

Info:

Galeria Galateca – strada C.A. Rosetti nr 3-4.

Foto credit: Radu Teacă

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.