GALERIE FOTO Spectacolul „Ascensiunea lui Arturo Ui“ al Teatrului Odeon, în turneu la Ruse
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-spectacolul-ascensiunea-lui-arturo-ui-al-teatrului-odeon-in-turneu-la-ruse/

Spectacolul Teatrului Odeon din Capitală „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită“, în regia lui Dragoş Galgoţiu, după Bertold Brecht, va fi prezentat în turneu la Ruse (Bulgaria), între 24 şi 26 iunie.

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Spectacolul Teatrului Odeon din Capitală „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită“, în regia lui Dragoş Galgoţiu, după Bertold Brecht, va fi prezentat în turneu la Ruse (Bulgaria), între 24 şi 26 iunie, la Atelierul European de Teatru.

O primă ediţie a acestui eveniment, organizat de Teatrul „Sava Ognyanov“, a avut loc anul trecut, când Teatrul Odeon a participat cu spectacolul „Pyramus&Thisbe 4 You“. Atunci s-au pus bazele unui program internaţional comun care implică teatre din Ruse, Sofia, Bucureşti, Giurgiu şi Ulm (Germania).

Teatrul din Sofia în București

Anul acesta, colaborarea a continuat cu organizarea la Bucureşti a programului „odeon.art 7 – Zilele Culturii Bulgare“, în cadrul căruia au fost prezentate producţii ale teatrelor din Sofia („Intrigă şi iubire“, Teatrul Sofia) şi Ruse („Medeea“, Teatrul „Sava Ognyanov“).

Spectacolul „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită“, aflat la primul turneu internaţional, este programat marţi, de la ora 19.00, alături de „Medeea – Mama mea“ (Atelierul de Teatru Sfumato, Sofia), „Ţara unde îngerii vin degeaba“ (Teatrul Masca, Bucureşti), „Medeea“ (Teatrul „Sava Ognyanov“, Ruse).

Ediţia din acest an a Atelierului European va cuprinde şi o întâlnire a directorilor de teatru din Ruse, Giurgiu, Bucureşti, Sofia, Ulm, reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi ai Prefecturii şi Primăriei din Ruse.

Foto credit: Teatrul Odeon, Mihaela Marin

02
/09
/15

„Magia există...”, aşa cum spune sloganul, dar magia se propagă, contaminează şi se transmite! O dată la doi ani avem privilegiul să ascultăm în Bucureşti unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, alături de faimoşi dirijori şi interpreţi de seamă.

01
/09
/15

Povestea celei mai lungi domnii din istoria Franței începe în 1643, când micul Ludovic a trebuit să lase jucăriile deoparte ca să fie uns rege, la doar 5 ani. Va conduce destinele țării abia din 1661. Ludovic al XIV-lea a murit pe 1 septembrie, acum 300 de ani.

01
/09
/15

Orchestra Naţională Radio deschide seria evenimentelor în aer liber găzduite de Piaţa „George Enescu” (în lateralul Ateneului Român), prezentate în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Accesul publicului la aceste concerte şi recitaluri este liber, în limita locurilor disponibile.

01
/09
/15

Între 10 şi 27 septembrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București în parteneriat cu Institutul Polonez din Bucureşti invită bucureștenii să facă un altfel de tur vizual prin Bucureşti, cu ocazia celui mai nou eveniment de la Hanul Gabroveni: expoziția foto NU PARCAȚI! semnată de artista poloneză Maja Demska.

01
/09
/15

Expoziția „De la propaganda politică la baby boom” este deschisă până pe 1 octombrie, la SWAN Technology Park, Kingston Building (Șos. București Nord nr. 15-23, Pipera).

31
/08
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Lia Sinchevici (25 spre 26 de ani). Actriţă. Basarabeancă. Finalistă în acest an la Gala  HOP, care urmează să aibă loc la Costineşti. A jucat deja în filme de serie B. A jucat şi cu Jean-Claude Van Damme, şi cu Shia LaBeouf. Acum îşi construieşte un nume în teatrul românesc. Cum? Lia Sinchevici e – toată – o poveste.

31
/08
/15

Mii de oameni au venit seara trecută pe esplanada Operei Naționale București pentru a lua parte la un eveniment îndelung așteptat: ,,Promenada Operei”, cea de-a IX-a ediție, eveniment care s-a desfășurat sub conceptul Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

30
/08
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Astăzi vi-l prezentăm pe Andrei Huțuleac (douăzeci și patru de ani), actor, pe la Metropolis, pe la Godot, pe la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Un actor, dar și un personaj, căci Huțuleac este, dacă nu știați, și puțin cam poet.

29
/08
/15

După două seri de filme la poalele Tâmpei, pe 26 și 27 august, și după nouă orașe parcurse, Caravana se îndreaptă spre București pe 29 august, cu nouă dintre cele mai bune filme alese din programul de scurtmetraje al Caravanei Filmelor NexT.