George Constantinescu – cel mai bun actor la Maratonul Teatrului Independent- Bucharest Fringe
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-constantinescu-cel-mai-bun-actor-la-maratonul-teatrului-independent-bucharest-fringe/

Teatrul de Artă Bucureşti a prezentat în competiţie spectacolul Dureri fantomă, de Vasili Sigarev, avându-i în distribuţie pe actorii George Constantinescu, Mihaela Popa şi Rareş Andrici, sub regia lui Bogdan Budeş. George Constantinescu a fost desemnat câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor, pentru rolul « Gleb » din spectacolul Dureri Fantomă.

Un articol de Petre Ivan|12 octombrie 2015

La ediția din acest an a Maratonului au fost prezentate 15 spectacole în competiție şi 14 recitaluri actoricești de excepție în secțiunea „One Drama”.

George Constantinescu

George Constantinescu

De asemenea, au avut loc două premiere — „Caged Bird. Freedom in progress”, un performance de Irinel Anghel, și „Testament” de Radu Popescu, precum și spectacolul invitat „Shakespeare pentru Ana”, din Chișinău. Festivalul este organizat de Asociaţia Teatrul.ro cu sprijinul Arcub şi Ministerul Culturii.

Juriul de premiere a fost compus din Andreea Bibiri, actriță la Teatrul Dramatic „L. S. Bulandra” și regizor independent, Voicu Rădescu, fondator al Green Hours și al fenomenului „Teatrul LUNI”, Răzvan Penescu, fondator al Platformei LiterNet și Horia Suru, regizor, premiant al ediției anterioare a Bucharest Fringe.

Festivalul s-a încheiat cu un show-case care a cuprins o selecție a momentelor prezentate la Gala Tânărului Actor HOP.

Spectacolul DURERI FANTOMĂ poate fi văzut în stagiunea Teatrului de Artă, următoarea reprezentaţie fiind programată pe 29 octombrie, ora 20.15.

Foto: George Constantinescu  – teatruldearta.ro

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.