Gerard Depardieu: În tinereţe m-am prostituat, am jefuit morminte şi am făcut puşcărie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gerard-depardieu-in-tinerete-m-am-prostituat-am-jefuit-morminte-si-am-facut-puscarie/

Actorul francez Gérard Depardieu vorbeşte în autobiografia sa „Ça s’est fait comme ça” despre perioada din tinereţe când s-a prostituat, a jefuit morminte şi a făcut închisoare, despre relaţia cu mama sa şi cu copiii săi, dar şi despre prietenia cu Vladimir Putin.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Actorul francez Gérard Depardieu, în vârstă de 65 de ani, a lansat, joi, un volum autobiografic, intitulat „Ça s’est fait comme ça” („S-a întâmplat aşa”, n.r.).

Volumul de 170 de pagini, scris în colaborare cu scriitorul francez Lionel Duroy, conţine relatări din tinereţea actorului şi mărturisiri ale acestuia despre viaţa sa personală, mai ales despre relaţia cu copiii săi, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Gérard Depardieu spune că a făcut sex pentru bani în tinereţe, a tâlhărit şi jefuit, a stat trei săptămâni în închisoare pentru furtul unei maşini şi a ajuns chiar să jefuiască morminte, înainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a plătit cursurile de actorie.

De asemenea, Depardieu îşi aminteşte că pe când era doar un puşti se obişnuise să o audă pe mama sa vorbind despre încercările acesteia de a renunţa la sarcina care l-a adus pe lume, folosind andrele pentru a-şi provoca un avort. „Şi când te gândeşti că aproape te-am omorât”, îi spunea lui Gérard Depardieu mama acestuia.

Familia lui Gérard Depardieu era atât de săracă, în copilărie, încât el însuşi a fost nevoit să îşi ajute mama la naşterea fraţilor săi, pentru că nu îşi permiteau o moaşă.

Depardieu a început să petreacă mult timp pe străzi când avea doar zece ani, deşi cei mai mulţi i-ar fi dat cu uşurinţă 15 ani, şi şi-a dat seama foarte repede că

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

bărbaţii îl găseau atrăgător. „Ştiu de când eram foarte tânăr că le plac homosexualilor”, a spus Depardieu, care a adăugat că, atunci când bărbaţii îl abordau şi-i cereau să întreţină relaţii sexuale cu ei, le cerea bani.

Totodată, actorul francez a recunoscut că în tinereţe a ajutat de câteva ori la dezgroparea unor morţi pentru a-i jefui, luându-le bijuteriile şi pantofii din picioarele cadavrelor abia îngropate.

La 16 ani, actorul a executat trei săptămâni de închisoare pentru că a furat o maşină, iar apoi şi-a continuat „cariera” în domeniul serviciilor sexuale, după ce s-a mutat din orăşelul natal, Châteauroux, din centrul Franţei, la Paris, unde, ocazional îşi jefuia clienţii. „La 20 de ani, tâlharul din mine era viu şi activ. Pe unii îi jecmăneam. Uneori îl mai băteam pe câte unul şi plecam cu toţi banii lui”, a scris Depardieu.

Actorul a povestit şi cum fura ceasurile de mână şi banii studenţilor care participau la protestele antiguvernamentale din mai 1968, scotocindu-le prin buzunare, în timp ce tinerii dormeau pe străzi.

El a spus şi cum a intrat într-o bază a NATO, de unde a cumpărat ţigări pe care le-a vândut apoi la un preţ de două ori mai mare.

Depardieu, care se descrie drept un „ţăran necioplit”, s-a căsătorit cu actriţa Élisabeth Guignot, dintr-o familie pariziană bună, şi a avut doi copii cu aceasta, Guillaume şi Julie. Actorul mai are alţi doi copii, cu alte două femei, dar viaţa de familie şi rolul de tată nu-l prind pe starul francez de cinema.

Când copiii s-au plâns de faptul că sunt asociaţi cu el, Depardieu le-a spus: „Ce vreţi? Schimbaţi-vă denumirile, dacă vă deranjează, pentru numele lui Dumnezeu!”.

Confesiunile actorului ating şi subiectul morţii fiului său Guillaume, care a fost de asemenea, actor. Guillaume a declarat în trecut că şi el a făcut sex pe bani atunci când nu mai avea din ce trăi şi a făcut şi închisoare de două ori pentru furt şi posesie de droguri. Guillaume a murit din cauza unei pneumonii virale în 2008, la vârsta de 37 de ani.

Relaţia lui Gérard Depardieu cu copiii săi, cărora nu le poate spune că îi iubeşte, este influenţată de relaţia pe care actorul a avut-o cu tatăl său, Dédé, un metalurgist şi pompier voluntar care vorbea foarte puţin. „Nu mi-am putut găsi niciodată cuvintele. Ştiu cum să spun cuvintele altora, dar când este vorba despre ale mele, sunt fiul lui Dédé”, a spus Depardieu.

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

Actorul, un gurmand recunoscut şi un mare consumator de alcool, este faimos pentru comportamentul său violent şi exuberant: a făcut un accident cu scuterul în timp ce era beat, a atacat fotografii care îl urmăreau şi a urinat pe culoarul dintre scaunele unui avion, de faţă cu ceilalţi pasageri.

Depardieu vorbeşte în cartea sa şi despre prietenia cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi s-au întâlnit prima dată în 2008 şi s-au înţeles foarte bine, potrivit lui Depardieu.

„Amândoi am fi putut ajunge nişte huligani. Cred că (lui Putin, n.r.) i-a plăcut imediat latura mea de huligan… faptul că am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde căzusem mort de beat. Ca şi în cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) când avea 15 ani”, a scris Depardieu.

„E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun în franceză, apoi traduce în rusă şi apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Îi trimit scrisori în care îi vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Îl amuză şi îmi răspunde”, a descris Depardieu modul în care corespondează cu preşedintele Rusiei.

Deşi starul francez a declarat de curând că nu mai este pasionat de actorie, Gérard Depardieu are în derulare mai multe proiecte şi va putea fi văzut pe afişele a şapte filme care vor fi lansate în 2014.

Cel mai important dintre ele este „Welcome to New York”, de Abel Ferrara, în care Depardieu îl interpretează pe Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, căzut în dizgraţie după ce a fost acuzat de viol.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”.

Actorul a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Foto: Gerard Depardieu – Cinemagia

01
/06
/17

"Poziţia copilului" este acum disponibil pe platforma Cinepub. Prilej pentru o scurtă rememorare a rolurilor esenţiale de cinema ale unei mari actriţe, Luminiţa Gheorghiu: de la "Moromeţii" şi până la acest film al lui Călin Peter Netzer, laureat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013.

01
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu susține și promovează și în cadrul ediției din acest an unele dintre cele mai importante spectacole de teatru de pe scena românească. Montări clasice sau cu abordări moderne, rupte din cotidian sau spunând povești cu tâlc, spectacolele create de instituții teatrale din România invită publicul la redescoperirea viziunilor regizorale de la noi din țară.

01
/06
/17

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase și ilustrată de Alexia Udriște, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

30
/05
/17

Ediţia 2017 a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT s-a încheiat cu concertul lui Ivo Dimcev, Songs from my shows. A zecea ediţie a festivalului s-a desfăşurat între 21 şi 28 mai şi a prezentat publicului 29 de spectacole din 16 ţări, pe scenele Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, la Cercul Militar şi în alte săli.

30
/05
/17

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actrița franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. "Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim și cred că teatrul va dura timp de secole", a declarat Huppert la primirea premiului.

30
/05
/17

Știți tăcerea aceea grea, vibrantă, aproape palpabilă, care te cuprinde la teatru când energia cea mai bună curge pe scenă și de acolo spre tine? Dacă nu știți sentimentul, vă recomand să mergeți cu mai multă deschidere la teatru. Deschiderea asta poate prilejui un gust de neuitat, cel al poveștilor spuse onest, emoționant, puternic.