Gigi Căciuleanu deschide stagiunea 2013 – 2014 de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-deschide-stagiunea-2013-2014-de-la-sibiu/

Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la Sibiu.Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducţie cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps”.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la SibiuTeatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducție cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps”. 

„Mozart Steps” este un spectacol de autor ce poartă semnătura coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu. Producția Teatrului Național din Sibiu completează imaginea unui spectacol ce lărgește barierele teatrului spre o suită de acte dansante.

„Atunci când sunt întrebat ce gen de dans practic, răspund că fac teatru coregrafic. Este o formă de teatru care folosește limbajul dansului și care utilizează mijloace de construcție coregrafică.” a declarat Gigi Căciuleanu referitor la procesul său de creație.

Gigi Căciuleanu – în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu

„Mozart Steps” este un spectacol de teatru coregrafic creat în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu. Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Gigi Căciuleanu, urmând să fie prezentat anul viitor în programul oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Multiplele referințe culturale ancorate în acest spectacol creează un spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonoră a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică și cea orientală a eternului Egipt printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele „Mozart l’Egyptien” și „Mozart in Egypt”.

Gigi Caciuleanu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducție cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps” regizat de Gigi Căciuleanu.

Din distribuția acestui spectacol fac parte atât actori de la secția română și secția germană a Teatrului Național din Sibiu, cât și studenți de la Secția de Actorie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. „Pentru asta mi-am propus, ca primă etapă de lucru, să-i metamorfozez pe cei cu care voi lucra, și care nu sunt dansatori de meserie, încercând să-i preschimb din Actori în DansActori. Îmi propun nu numai să-i pun în scenă ci, mai degrabă, să-i  coregrafiez, să-i fac să danseze. În sensul cel mai frumos al cuvântului.” a declarat Gigi Căciuleanu.

Q&A cu regizorul

Premiera spectacolului programată vineri, 13 septembrie, ora 19:00, marchează 225 de ani de teatru la Sibiu și va fi urmată de o sesiunea Q&A în prezența coregrafului care va răspunde întrebărilor din partea publicului.

Evenimentul este gândit ca o împărtășire a experienței coregrafului cu privire la identitatea artistului în raport cu identitatea lumii.

Gigi Căciuleanu este unul dintre cei mai dinamici coregrafi români. Născut la Bucureşti, este admis la vârsta de 9 ani la Şcoala Naţională de Coregrafie și se perfecţionează mai apoi la Teatrul Balşoi din Moscova.

Info:

„Mozart Steps” va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, joi, 12 septembrie, ora 19:00, tot la sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Prețul unui bilet pentru oricare din reprezentațiile programate pentru acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 15 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, în limita locurilor disponibile.

Foto credit: TNB, TVR 1

 

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.