Google o sarbatoreste pe Ada Lovelace
https://www.ziarulmetropolis.ro/google-o-sarbatoreste-pe-ada-lovelace/

Google şi-a modificat, luni, logoul, pentru a sărbători 197 de ani de la naşterea Adei Lovelace, matematiciană şi scriitoare engleză, considerată primul programator din lume.   Noul logo o prezintă pe Ada Lovelace stând aşezată pe un scaun şi scriind cu o pană pe un papirus care „se revarsă” de pe masa din faţa sa, […]

Un articol de Andrada Văsii|10 decembrie 2012

Google şi-a modificat, luni, logoul, pentru a sărbători 197 de ani de la naşterea Adei Lovelace, matematiciană şi scriitoare engleză, considerată primul programator din lume.

 

Noul logo o prezintă pe Ada Lovelace stând aşezată pe un scaun şi scriind cu o pană pe un papirus care „se revarsă” de pe masa din faţa sa, formând literele cuvântului „Google”.

Augusta Ada King, contesă de Lovelace (10 decembrie 1815 – 27 noiembrie 1852), născută cu numele Augusta Ada Byron şi cunoscută în mod comun ca Ada Lovelace, a fost singurul copil legitim al poetului Lord Byron (cu Anne Isabella Byron).

Ada Lovelace s-a remarcat în domeniul ştiinţelor matematice şi ca scriitoare, fiind cunoscută în principal pentru colaborarea sa cu matematicianul englez Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, în 1837, cunoscut ca „Motorul Analitic”. Ada Lovelace a scris primul algoritm pentru un computer, potrivit guardian.co.uk.

 

 

Sursa: Mediafax

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.

13
/12
/23

Compania de teatru independent Arte-Factum încheie stagiunea „Nocturnalii inside 2023” cu o distopie teatrală despre solitudine, o „colecție de singurătăți” care, ca o lentilă concavă, expune, prin câteva fascicule de viață și fragmente de istorii personale, un fenomen global acut.

12
/12
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea noului său album fotografic, intitulat „emoții”. Sunt 300 de pagini cu fotografii alese din ultimii patru ani în care fotograful de wildlife a fost unul cu natura și s-a lăsat inspirat de viața ei sălbatică.