Grace of Monaco, primit cu râsete, ironii şi critici
https://www.ziarulmetropolis.ro/grace-of-monaco-primit-cu-rasete-ironii-si-critici/

Filmul „Grace of Monaco”, cu Nicole Kidman, a fost proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost primit cu râsete, ironii şi critici de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2014

Grace of Monaco este un film uşurel, modern, într-un decor elegant (…) şi în multe locuri este teribil de comic. Problema este că nu s-a vrut a fi o comedie”, se arată într-o recenzie a publicaţiei Empire’s Damon Wise, informează bbc.co.uk, citat de Mediafax.

„Ca şi Grace Kelly, vedeta care a renunţat la Hollywood şi se luptă să găsească un sens al vieţii ca prinţesă de Monaco, Kidman se străduie cu aplomb să găsească tonul firesc. Dar proiectul pare lipsit de logică, în ciuda prezenţei lui (Olivier, n.r.) Dahan ca regizor, realizatorul filmului «La vie en rose»”, afirmă Fionnuala Halligan în cronica din revista Screen Daily.

Dacă unii critici au considerat filmul comic, Stephen Dalton, de la Hollywood Reporter, l-a considerat „plictisitor”, afirmând că este „o operă teatrală, insipidă, care a generat mai multă dramă în jurul său decât pe ecran. Este posibil să faci un film plictisitor dintr-un material bogat, suculent în intrigi? Aşa se pare”, a declarat Dalton.

Amplasat în anii ’60, filmul realizat de Olivier Dahan urmăreşte primii ani ai lui Grace Kelly ca prinţesă a principatului Monaco, într-o perioadă în care a fost tentată să se întoarcă la Hollywood, după ce a primit o ofertă din partea lui Alfred Hitchcock pntru a juca în filmul „Marnie”.

Filmul a fost, de asemenea, criticat de prinţul Albert al II-lea de Monaco şi de cele două surori ale sale, prinţesele Caroline şi Stéphanie, care au considerat că este bazat pe „referinţe istorice eronate şi îndoielnice”, catalogând acest lungmetraj drept „o farsă”.

Pe de altă parte, Nicole Kidman, care interpretează rolul lui Grace Kelly în film, a spus la conferinţa de presă de miercuri că „Grace de Monaco” a fost realizat fără nicio rea intenţie la adresa familiei regale.

„Bineînţeles că sunt tristă, deoarece filmul nu are nicio rea intenţie faţă de această familie, mai ales faţă de Grace şi Rainier. Am un mare respect pentru modul în care se simt (urmaşii acestora, n.r.) şi aş vrea să le spun că am interpretat acest rol cu multă dragoste”, a afirmat Nicole Kidman.

Grace Kelly a murit într-un accident de maşină în 1982. Prinţul Albert al II-lea a urcat pe tronul principatului Monaco după moartea tatălui său, Rainier, în 2005.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care a debutat miercuri seară, se va încheia pe 25 mai.

Foto cu Grace of Monaco – Cinemagia

07
/12
/15

Lungmetrajul "Brâncuşi din eternitate", de Adrian Popovici, cu Claudiu Bleonţ, Vlad Rădescu, Alexandru Potocean, Iulia Verdeş, Andra Negulescu şi Ioan Andrei Ionescu, va fi prezentat criticilor de film şi membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), la New York şi la Londra.

06
/12
/15

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

05
/12
/15

Deşi, cu acest ultim film al francizei (“Jocurile Foamei: Revolta – partea 2”) se închide cercul celor trei ani în care Jennifer Lawrence a intrat în pielea lui Katniss Everdeen, gaiţa zeflemitoare rămâne un model de stil şi look pe care nu îl vom uita prea curând.

03
/12
/15

„Moromeţii” poate fi privit ca o apariţie de necrezut: este un film lansat spre sfârşitul perioadei comuniste, când, la fel ca întreaga atmosferă din ţară, peisajul cinematografic devenea tot mai puţin respirabil din cauza cenzurii şi a ideologiei partidului unic.

03
/12
/15

Festivalul anual "Making Waves: New Romanian Cinema" de la New York, ajuns la cea de-a zecea ediție, este considerat de New York Times drept una dintre "comorile anuale" ale circuitului cinematografic newyorkez și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în două centre culturale importante: Film Society of Lincoln Center (2-7 decembrie) și respectiv Jacob Burns Film Center (3-8 decembrie).

29
/11
/15

„Alături de filme de festival, MUBI înseamnă și filme cult și clasice, așa că o bună parte din catalog conține nume sonore din istoria cinematografiei”, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ioana Diaconu, reprezentanta pentru România a MUBI, platformă internaţională de filme.

27
/11
/15

Chiamatemi Francesco (Spuneți-mi Francisc) prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranți italieni din Argentina pentru a deveni șeful Bisericii Catolice. Filmul va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie.

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.