Helena Bonham Carter, într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa“
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-intr-o-ecranizare-a-basmului-cenusareasa/

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Un articol de Andrada Văsii|21 iunie 2013

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, rolul acordat actriţei Helena Bonham Carter în acest lungmetraj va avea o importanţă mai mare decât cel din versiunea animată a aceluiaşi basm, produsă de Disney în anii 1950.

În noua ecranizare, rolul Cenuşăresei va fi jucat de actriţa britanică Lily James, devenită cunoscută graţie serialului „Downton Abbey”, iar Prinţul va fi interpretat de Richard Madden, un actor devenit celebru graţie rolului din serialul „Urzeala Tronurilor”.

Din distribuţia acestui proiect cinematografic face parte şi celebra actriţă australiană Cate Blanchett, care va juca rolul mamei vitrege a Cenuşăresei.

Sophie McShera şi Holliday Grainger le vor întruchipa pe marele ecran pe cele două surori vitrege ale Cenuşăresei.
Filmările vor debuta în luna septembrie la Londra, iar filmul „Cenuşăreasa” va fi lansat de Crăciun în 2014.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”. Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Actriţa britanică va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în lungmetrajul „The Lone Ranger”, produs de studiourile Disney, în care joacă alături de Johnny Depp şi Armie Hammer.

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.