Helena Bonham Carter, într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa“
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-intr-o-ecranizare-a-basmului-cenusareasa/

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Un articol de Andrada Văsii|21 iunie 2013

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, rolul acordat actriţei Helena Bonham Carter în acest lungmetraj va avea o importanţă mai mare decât cel din versiunea animată a aceluiaşi basm, produsă de Disney în anii 1950.

În noua ecranizare, rolul Cenuşăresei va fi jucat de actriţa britanică Lily James, devenită cunoscută graţie serialului „Downton Abbey”, iar Prinţul va fi interpretat de Richard Madden, un actor devenit celebru graţie rolului din serialul „Urzeala Tronurilor”.

Din distribuţia acestui proiect cinematografic face parte şi celebra actriţă australiană Cate Blanchett, care va juca rolul mamei vitrege a Cenuşăresei.

Sophie McShera şi Holliday Grainger le vor întruchipa pe marele ecran pe cele două surori vitrege ale Cenuşăresei.
Filmările vor debuta în luna septembrie la Londra, iar filmul „Cenuşăreasa” va fi lansat de Crăciun în 2014.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”. Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Actriţa britanică va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în lungmetrajul „The Lone Ranger”, produs de studiourile Disney, în care joacă alături de Johnny Depp şi Armie Hammer.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.

10
/06
/20

Gala Premiilor Gopo, evenimentul care celebrează și recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice din România, va avea loc pe 29 iunie, într-o nouă formulă, adaptată condițiilor actuale, la Verde Stop Arena.