Hilary Mantel a câştigat Costa Book of the Year Award, pentru romanul „Bring Up the Bodies”
https://www.ziarulmetropolis.ro/hilary-mantel-a-castigat-costa-book-of-the-year-award-pentru-romanul-bring-up-the-bodies/

Scriitoarea britanică Hilary Mantel a câştigat Costa Book of the Year Award, cu „Bring Up the Bodies”, un volum istoric despre viaţa lui Thomas Cromwell la curtea regelui Henry al VIII-lea, recompensat la începutul lunii şi cu Costa Book Award la categoria „cel mai bun roman”.   Pentru acest volum, Hilary Mantel a primit în […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

Scriitoarea britanică Hilary Mantel a câştigat Costa Book of the Year Award, cu „Bring Up the Bodies”, un volum istoric despre viaţa lui Thomas Cromwell la curtea regelui Henry al VIII-lea, recompensat la începutul lunii şi cu Costa Book Award la categoria „cel mai bun roman”.

 

Pentru acest volum, Hilary Mantel a primit în 2012 prestigiosul Man Booker Prize, devenind prima scriitoare britanică din istorie care a câştigat acest trofeu literar de două ori.

„Bring Up The Bodies”, de Hilary Mantel, este cel de-al doilea volum din trilogia ei consacrată lui Thomas Cromwell. Scriitoarea britanică a câştigat Man Booker Prize şi în 2009, cu „Wolf Hall”, primul volum din această trilogie dedicată consilierului regelui Henric al VIII-lea.

La începutul lunii ianuarie, Hilary Mantel a câştigat Costa Book Award pentru roman, una dintre cele cinci categorii ale acestui premiu, în valoare de 5.000 de lire sterline. Marţi, ea a primit şi marele premiu Costa Book pentru cartea anului, în valoare de 30.000 de lire sterline.

Mantel s-a impus în faţa câştigătorilor celorlalte categorii ale premiului Costa Book – Kathleen Jamie (poezie), soţii Mary şi Bryan Talbot (biografie), Francesca Segal (debut) şi Sally Gardner (carte pentru copii).

În 2012, Costa Book Award la categoria „cel mai bun roman” i-a revenit romancierului Andrew Miller pentru cel de-al şaselea volum al său, intitulat „Pure”, recompensat ulterior şi cu Costa Book of the Year Award.

Costa Book Awards, care se acordă pentru cinci categorii de opere literare, recompensează volumele publicate în anul precedent, scrise de autori care locuiesc în Marea Britanie şi în Irlanda. Câştigătorul fiecărei categorii primeşte un cec de 5.000 de lire sterline (6.168 euro), iar câştigătorul Costa Book of the Year este recompensat cu 30.000 de lire sterline (37.000 euro).

Prestigioasele premii Costa Book au fost cunoscute până în 2006 drept premiile Whitbread. Numele distincţiilor, create în 1971, a fost schimbat în 2007, pentru că Societatea Whitbread, activă în domeniul hotelier, a decis să se retragă din poziţia de sponsor. În prezent, premiile sunt sponsorizate de Costa Coffee, o filială a Whitbread.

 

 

Sursa: Mediafax

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.