HISTORY dezleagă „Blestemul Fermei Skinwalker”, în serialul documentar cu același nume
https://www.ziarulmetropolis.ro/history-dezleaga-blestemul-fermei-skinwalker-in-serialul-documentar-cu-acelasi-nume/

HISTORY® difuzează, în premieră şi în exclusivitate, din 27 aprilie, în fiecare luni, de la ora 22:00, serialul documentar „Blestemul Fermei Skinwalker”.

Un articol de Liliana Matei|25 aprilie 2020

Ferma Skinwalker situată în nord-vestul statului american Utah a stârnit numeroase controverse și a suscitat imaginația căutătorilor de adrenalină, odată cu înmulțirea evenimentelor stranii petrecute în acest perimetru. Astfel, serialul propune o investigație amănunțită a fenomenelor paranormale ce au loc la fermă, cu ajutorul experților și cercetătorilor din domeniu.

Noutatea serialului documentar „Blestemul Fermei Skinwalker” constă în difuzarea unor materiale video inaccesibile publicului până acum, la care se adaugă expertiza unei echipe de cercetători care realizează o investigație detaliată a acestei proprietăți de 2 milioane de metri pătrați, în încercarea de a desluși mistere vechi de peste 200 de ani.

Începând cu anii 1950, Ferma Skinwalker și zona adiacentă au fost supranumite „Aleea OZN-urilor”, pe măsură ce incidente misterioase, anomalii și activități inexplicabile au început să fie raportate și mediatizate în toată lumea. Așadar, zona respectivă a devenit centrul desfășurării multor anchete, fiind cercetată ani de-a rândul în căutarea unor explicații raționale, iar unele proiecte științifice au fost finanțate clandestin chiar de guvern. În 1996, proprietatea a fost

cumpărată de omul de afaceri pasionat de OZN-uri Robert Bigelow, care a folosit-o pentru a-și desfășura propriile experimente și pentru a analiza îndeaproape enigmele pe care această fermă le ascunde. Acum trei ani, proprietatea a fost vândută unui alt proprietar misterios, care a ales să rămână anonim.

Folosind tehnologie de ultimă generație, de la lasere și radare care pătrund în sol până la drone termografice, experții vor aplica noțiuni științifice și vor face descoperiri neașteptate, riscând mai mult decât oricare altă echipă care a efectuat cercetări pe proprietatea respectivă, de-a lungul timpului.

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.

07
/03
/22

Doi dintre cei mai cunoscuţi oameni de film din Rusia - criticul Anton Dolin şi regizorul Kantemir Balagov - au anunţat că îşi părăsesc ţara din cauza climatului de teroare, în care opoziţia faţă de războiul Ucraina este aspru pedepsită.

07
/03
/22

Jacques Audiard, cunoscutul cineast francez câștigător al unul Palme d’Or în 2015 pentru Deephan, revine pe marile ecrane cu un film despre relațiile și iubirile generației millenials în era digitală. Paris, Arondismentul 13, premiat la Cannes 2021 pentru cea mai bună coloană sonoră, ajunge în cinematografe din 11 martie, distribuit de Independența Film.

06
/03
/22

Un interviu sau o convorbire cu Toma Caragiu ar putea constitui o adevărată „probă de foc” pentru un tânăr aspirant la ziaristică. Dacă vreți să scăpați de cineva care solicită un post într-o redacție, cereți-i așadar, „un material cu Caragiu”…