Horațiu Mălăele apare în episodul 4 din serialul online „Discutabil”
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-apare-in-episodul-4-din-serialul-online-discutabil/

Vineri, 10 aprilie 2020, la ora 22:00 a fost difuzat episodul 4 din serialul „Discutabil”. Lansat pe 27 martie, serialul poate fi văzut exclusiv online, pe Facebook şi YouTube, iar primele 3 episoade au adunat până în acest moment peste 165.000 de vizualizări.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2020

Unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului au acceptat provocarea lui Vlad Zamfirescu, regizorul serialului, și s-au alăturat acestui proiect inedit. Astfel, în fiecare episod îi putem vedea pe Carmen Tănase, Medeea Marinescu, Marius Manole, Șerban Pavlu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean și Kana Hashimoto în rolurile unor actori deveniți casnici peste noapte din cauza închiderii teatrelor ca urmare a situației provocate de noul coronavirus, vorbind între ei prin apeluri video online. Mai mult, începând cu episodul 3, serialul se bucură și de apariția specială a altor nume grele ale teatrului și filmului de la noi: Maia Morgenstern în episodul 3, iar în episodul 4 invitat special este Horațiu Mălăele.

Serialul a generat o efervescență uimitoare printre privitori, care au apreciat linia fină dintre realitate și ficțiune pe care o propune textul bine scris de Alexandru Popa și au felicitat actorii pentru ingeniozitatea cu care au găsit o soluție să îi bucure pe oameni făcând ce știu ei mai bine fără să încalce recomandarea de distanțare socială.

Inclusiv Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a vorbit despre serial în mesajul pe care l-a adresat românilor în data de 5 aprilie, spunând că „Discutabil” este „ un frumos exemplu de profesionalism și de spirit civic”.

Toate episoadele difuzate deja, precum și episoadele viitoare, pot fi urmărite pe pagina de Facebook Discutabil – serial online și pe canalul de YouTube ATIC pictures.

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.