Horatiu Malaele: maraton de comedie pe 27 ianuarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-maraton-de-comedie-pe-27-ianuarie/

Regal al umorului pe 27 ianuarie, o zi pe care actorul Horatiu Malaele o va începe cu spectacolului “Sunt un orb”, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, pentru a-l continua pe scena Naţionalului bucureştean, dăndu-i replica prietenului său de-o viaţă, Ion Caramitru, într-o nouă ediţie a spectacolului “Caramitru-Mălăele, câte’n lună şi în stele”.

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2014

Regal al umorului pe 27 ianuarie. Actorul Horatiu Malaele va juca mai întâi în spectacolul “Sunt un orb”, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, pentru a continua apoi pe scena Naționalului bucureștean, într-o nouă ediție a spectacolului „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”.

Două dintre cele mai aplaudate producții care-l au pe marele actor pe afiș au fost programate în aceeași zi – un semn ca anul are semne bune de belșug în umor inteligent, eleganță și spirit.

Maratonul lui Horatiu Malaele începe la Teatrul Elisabeta, la ora 18.00, pentru a continua pe scena Sălii Studio a Teatrului Național din București, de la ora 20.00.

Cele peste trei ore de veselie în versuri reprezintă o excelentă provocare pentru Horaţiu Mălăele, un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei.

Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Horaţiu Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta.

Horatiu Malaele

Horatiu Malaele, „probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani“

Vă invităm, aşadar să-l reîntâlniți la început de an în sălile de teatru, pentru ca mai apoi, așa cum spune Horatiu Malaele, “în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții, să citiți – este fântâna înțelepciunii, să gândiți – este izvorul puterii, să fiți calmi – este calea spre fericire, să fiți buni – este cheia succesului și să iubiți – este rațiunea de trăi”…

Biletele pentru cele două spectacole cu Horatiu Malaele au fost puse în vânzare la casieria TNB, la Teatrul Elisabeta, în Unirea Shopping Center (etaj 2) și online pe bilete.ro, vreaubilet.ro, bilet.ro sau în oficiile Poștei Române.

Foto cu Horatiu Malaele – TNB

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.