Huck Finn, din 27 septembrie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/huck-finn-din-27-septembrie-in-cinematografe/

Huck Finn, în regia lui Hermine Huntgeburth, va fi lansat de către Parada Film această toamnă, în cinematografele din România.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Huck Finn,  în regia lui Hermine Huntgeburth, va fi lansat de către Parada Film în această toamnă, în cinematografele din România.

Ecranizare a romanului ,,Aventurile lui Huckleberry Finn” scris de Mark Twain, filmul ,,Huck Finn” va avea premiera pe 27 septembrie.

Producția, filmată aproape integral în România, a rulat deja în țări precum Germania, Polonia, Rusia și s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele.

Din distribuția filmului fac parte tinerii actori Leon Seidel (Huckleberry Finn), Louis Hofmann (Tom Sawyer), dar și celebrii actori germani Jacky Ido (Jim), August Diehl (Bătrânul Finn), Heike Makatsch (Mătușa Polly).

Huck Finn – o poveste despre maturizare

Capodopera lui Mark Twain despre libertate şi omenie, prietenie şi încredere devine, sub îndrumarea regizoarei Hermine Huntgeburth, o aventură cinematografică pentru întreaga familie.

Huckleberry Finn, pe scurt Huck Fin, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile.

Huck Finn

Huck Finn va fi lansat de către Parada Film în această toamnă, în cinematografele din România.

Totuşi, pentru că la finalul celei mai incredibile aventuri trăite împreună cu prietenul său Tom Sawyer, a pus mâna pe o avere considerabilă, Huck Finn se străduieşte din greu. Într-o bună zi, în oraşul St. Petersburg soseşte tatăl lui Huck, un beţivan şiret, care vrea să pună mâna pe banii fiului lui. Huck Finn alege să fugă, înainte ca tatăl lui să-i poată face vreun rău.

Un regizor de succes din Germania

Hermine Huntgeburth este considerată una dintre cele mai cunoscute şi de succes regizoare din Germania. Născută la Parderborn, şi-a început studiile de regie în 1977,  la Hochschule für Bildende Künste, Hamburg. În timpul facultății, a scris scenarii, a făcut asistenţă de regie de teatru şi a lucrat ca director de imagine. Primul film, „Im Kreise Der Lieben” (1991), cu Barbara Auer şi Karin Baal, i-a adus premiul pentru debut în regie. Au urmat comediile „Ein Falscher Schritt” (1995) şi „Das Trio” (1998), ambele avându-l în distribuţie pe Götz George.

Lansarea  ,,Huck Finn” în România are loc la fix un an după ce Parada Film a distribuit în cinematografe pelicula ,,Tom Sawyer”, prima producție din seria Aventurilor lui Tom Sawyer și Huckleberry Finn, în regia lui Hermine Huntgeburth.

Foto credit: Parada Film

 

09
/01
/18

CRONICĂ DE FILM Cel mai nou titlu al regizorului american Alexander Payne, „Downsizing” are o extravagantă și lăudabil de curajoasă premisă SF, tratată antispectacular. Rezultă un film cu destule momente vizuale reușite, dar cu o miză mică, pe măsura protagoniștilor mini-oameni.

09
/01
/18

Peter O'Toole, Jacqueline Bisset, Peter Strauss, John Travolta, Vince Vaughn sau Sharon Stone sunt doar câţiva dintre marii actori pe care cinefilii îi pot vedea în ianuarie, la TVR 2, în filme difuzate de luni până joi, de la ora 20.10.

08
/01
/18

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ şi miniseria „Big Little Lies“ sunt marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018, care a avut loc duminică seară în Los Angeles. „The Post“, filmul lui Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks în distribuție - producție nominalizată la șase categorii -  a fost perdantul galei, necâștigând nicun trofeu.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

20
/12
/17

Cea de-a 18-a ediție a Cineclubului FILM, și ultima din acest an, vă invită la proiecția unui film notabil în istoria cinematografiei românești, UN OM ÎN LODEN, România, 1979, 85 min., color, versiune originală, 35mm. Film distins cu Premiul „Opera Prima” al Asociaţiei Cineaştilor din România, din distibutia căruia fac parte: Victor Rebengiuc, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Diplan, Draga Olteanu-Matei, George Constantin, Tănase Cazimir, Florina Luican.

18
/12
/17

Cinefilii pot începe deja să lucreze la lista cu filme musai-de-văzut la TIFF 2018. Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie, la Cluj. Primele zece titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian.

17
/12
/17

Cinefilii pot vedea zilele acestea, la cinematograf, cel mai recent film al lui Michel Hazanavicius (câștigător al Premiului Oscar):  REDUTABIL / Redoutable, o comedie despre dragoste, cinema și revoluție, un episod din viața lui Jean-Luc Godard.

15
/12
/17

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

15
/12
/17

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood. Personalităţile premiate trebuie să fi avut "un impact incredibil asupra industriei de divertisment".

15
/12
/17

Pelicule din Suedia, Ungaria, Rusia și Chile se află pe lista scurtă a Academiei de Film Americane pentru o nominalizare la Oscar 2018 la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. Printre acestea se numără „The Square”, premiat anul acesta cu Palme d'Or, „On Body and Soul”, recompensat cu Ursul de Aur, aclamatul „Loveless”, premiat de juriul Festivalului de la Cannes, şi „Una mujer fantástica”, premiat pentru scenariu la Berlinala 2017.