Huck Finn, din 27 septembrie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/huck-finn-din-27-septembrie-in-cinematografe/

Huck Finn, în regia lui Hermine Huntgeburth, va fi lansat de către Parada Film această toamnă, în cinematografele din România.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Huck Finn,  în regia lui Hermine Huntgeburth, va fi lansat de către Parada Film în această toamnă, în cinematografele din România.

Ecranizare a romanului ,,Aventurile lui Huckleberry Finn” scris de Mark Twain, filmul ,,Huck Finn” va avea premiera pe 27 septembrie.

Producția, filmată aproape integral în România, a rulat deja în țări precum Germania, Polonia, Rusia și s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele.

Din distribuția filmului fac parte tinerii actori Leon Seidel (Huckleberry Finn), Louis Hofmann (Tom Sawyer), dar și celebrii actori germani Jacky Ido (Jim), August Diehl (Bătrânul Finn), Heike Makatsch (Mătușa Polly).

Huck Finn – o poveste despre maturizare

Capodopera lui Mark Twain despre libertate şi omenie, prietenie şi încredere devine, sub îndrumarea regizoarei Hermine Huntgeburth, o aventură cinematografică pentru întreaga familie.

Huckleberry Finn, pe scurt Huck Fin, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile.

Huck Finn

Huck Finn va fi lansat de către Parada Film în această toamnă, în cinematografele din România.

Totuşi, pentru că la finalul celei mai incredibile aventuri trăite împreună cu prietenul său Tom Sawyer, a pus mâna pe o avere considerabilă, Huck Finn se străduieşte din greu. Într-o bună zi, în oraşul St. Petersburg soseşte tatăl lui Huck, un beţivan şiret, care vrea să pună mâna pe banii fiului lui. Huck Finn alege să fugă, înainte ca tatăl lui să-i poată face vreun rău.

Un regizor de succes din Germania

Hermine Huntgeburth este considerată una dintre cele mai cunoscute şi de succes regizoare din Germania. Născută la Parderborn, şi-a început studiile de regie în 1977,  la Hochschule für Bildende Künste, Hamburg. În timpul facultății, a scris scenarii, a făcut asistenţă de regie de teatru şi a lucrat ca director de imagine. Primul film, „Im Kreise Der Lieben” (1991), cu Barbara Auer şi Karin Baal, i-a adus premiul pentru debut în regie. Au urmat comediile „Ein Falscher Schritt” (1995) şi „Das Trio” (1998), ambele avându-l în distribuţie pe Götz George.

Lansarea  ,,Huck Finn” în România are loc la fix un an după ce Parada Film a distribuit în cinematografe pelicula ,,Tom Sawyer”, prima producție din seria Aventurilor lui Tom Sawyer și Huckleberry Finn, în regia lui Hermine Huntgeburth.

Foto credit: Parada Film

 

22
/03
/16

De Ziua Internațională a Teatrului - duminică, 27 martie, de la ora 11.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio – iubitorii teatrului sunt invitaţi la “JORJ VOICU – 25 / In memoriam”, un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea îndrăgitului actor

21
/03
/16

Anul acesta, Premiile Gopo îi aduc un omagiu marelui actor Florin Piersic, care va primi Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul Galei ce va avea loc pe 28 martie, la Teatrul Național I.L Caragiale din București și va fi transmisă în direct, de la ora 19.00, pe TVR 2 și TVR HD.

21
/03
/16

  CRONICĂ DE FILM Cel mai nou film-eseu al lui Aleksandr Sokurov, „Francofonia” (2015), o elegie deloc încrâncenată despre paradoxurile istoriei şi o meditaţie relaxată despre rostul artei, arată cât de liber poate fi limbajul cinematografic.

20
/03
/16

Radu Jude, Daniela Luca şi Simona Sora sunt invitați la cea de-a 123-a ediție a clubului de lectură Institutul Blecher, care are loc duminică, 20 martie, la ora 19.00, la Tramvaiul 26 (str. Cercului, nr. 26) și al cărei subiect va fi chiar fascinantul scriitor interbelic.

18
/03
/16

Ultimul lup (3D), în regia lui Jean-Jacques Annaud (Numele trandafirului - 1986, Ursul - 1988, Amantul - 1992, Șapte ani în Tibet - 1997) va putea fi văzut în cinematografe din 25 martie. Adaptare după best- sellerul Totemul Lupului/Wolf Totem, scris de Jiang Rong, filmul a fost filmat în întregime în China.

17
/03
/16

Relansat în prezent pe platforma gratuită Cinepub, „Déjà vu” (2013) era al patrulea film al lui Dan Chişu. Rolul principal, extrem de solicitant, aparţinea Ioanei Flora, una din cele mai bune actriţe ale noii generaţii. Prilej de rememorare a celor mai semnificative interpretări ale sale. 

16
/03
/16

Actorii Florin Piersic şi Stela Popescu împreună cu membrii trupei Cargo au fost decoraţi, aseară, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni. Piersic a izbucnit în lacrimi la finalul discursului. ”Trebuie să faceți asta și cu alți colegi”, a spus, emoționat, actorul.

16
/03
/16

La 16 martie 1957 se stingea din viaţă Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea sculptorului român, Centrul Georges Pompidou a proiectat, zilele trecute, în premieră, la Madrid, o serie de imagini inedite cu Brâncuşi.

16
/03
/16

Astăzi este ultima zi în care românii mai pot fuma în baruri, restaurante sau cluburi. De joi, 17 martie, intră în vigoare legea antifumat care interzice consumul de tutun în spaţiile publice închise. Cinefilii autohtoni se mai pot bucura, cel puţin o perioadă (!), de scenele în care actorii lor preferaţi fumează în voie ţigară după ţigară pe marele ecran. Iar aceasta în ciuda statisticilor care spun că mulţi tineri se apucă de fumat tocmai din acest motiv.

15
/03
/16

Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF, ajuns la ediția cu numărul șase, s-a deschis luni seară, cu o sală arhiplină la avanpremiera în România a filmului Francofonia, de Aleksandr Sokurov, care a avut loc la CinemaPRO.

15
/03
/16

Au mai rămas 10 zile până la premiera, pe marile ecrane din România, a mult aşteptatului „Batman vs Superman: Zorii Dreptăţii”, biletele fiind deja puse în vânzare în cinematografele din întreaga ţară.

14
/03
/16

Săptămâna aceasta începe a treia ediție HomeFest, festivalul care deschide ușile caselor cu teatru, film, performance, artă și concerte. Între 15 și 25 martie, HomeFest traversează spații locuite din toate cartierele bucureștene și găzduiește artiști, spectatori și vecini în sufragerii de apartamente.