Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani la premiera documentarului „NASTY”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilie-nastase-inconjurat-de-sportivi-vedete-si-mii-de-fani-la-premiera-documentarului-nasty/

Nadia Comăneci, Boris Becker, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi au păşit pe covorul roşu la premiera documentarului „NASTY”, despre viaţa şi cariera lui Ilie Năstase.

Un articol de Liliana Matei|17 aprilie 2024

Premiera documentarului a adus împreună unii dintre cei mai importanți sportivi români din istorie, personalități internaționale, vedete și mii de fani. Pe covorul roșu al evenimentului care a avut loc marți, 16 aprilie, la Sala Palatului din București, au pășit, alături de Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Boris Becker, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi, dar și realizatorii filmului, regizorii Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu și producătorul Cosmin Hodor.  „Vă mulțumesc pentru această seară și pentru acest film. Pe coloana sonoră a documentarului se aude melodia lui Frank Sinatra, My way. Mă reprezintă. Și eu am făcut totul cum am vrut. Am jucat tenis cu zâmbetul pe buze” a spus, vizibil emoționat, Ilie Năstase.

Sala a fost plină de mari sportivi: Gică Popescu, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Helmut Duckadam, Horia Tecău, Camelia Potec, Cristian Gațu, Valeria Van Groningen, Octavian Bellu, Mariana Bitang și Andreea Răducan au urmărit împreună cu Năstase filmul. Și tenismenul Denis Shapovalov a fost la Sala Palatului.

„Ilie Năstase e încă tânăr”, a spus Nadia Comăneci pe covorul roșu unde a venit însoțită de Boris Becker. „Ne leagă o prietenie de zeci de ani și am vrut să fiu astăzi aici, să sărbătorim acest moment împreună”. „Năstase are carismă și are talent. Am jucat cu el și suntem prieteni”, a declarat și germanul Becker care a venit special la București pentru premieră. Cei doi sportivi, care apar și în film, au urcat pe scenă la final împreună cu Ilie Năstase, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi, și echipa de producție. Spectatorii i-au aplaudat zeci de minute. „Ilie Năstase e un geniu” a spus Hagi. Evenimentul a fost prezentat de jurnalista Andreea Esca.

În public s-au aflat politicieni și persoane publice precum Lucian Romașcanu, Victor Ponta, Călin-Popescu Tăriceanu și viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. La eveniment au participat Prințul Dimitrie Sturdza, Nicolae al României, diplomatul Luca Niculescu și scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Printre vedetele care au pozat pe covorul roșu se numără Dana Budeanu, Malvina Cservenschi, Amalia Enache, Andreea Raicu, Adina Buzatu, Corina Bârlădeanu, Mihai Morar, Speak, și actrițele Andreea Vasile, Elvira Deatcu, Ana Ularu, Irina Antonie și Rodica Lazăr.

NASTY se vede de astăzi în cinematografele din toată țara. Filmul urmărește evoluția lui Năstase începând cu anii ‘70, când românul a fost unul dintre cei mai talentați și populari sportivi ai planetei.

„E un moment special și mă bucur că, după o muncă de câțiva ani, documentarul nostru poate fi urmărit pe marele ecran. E o șansă să redescoperim un sportiv unic, un român cunoscut în toată lumea care a făcut istorie pentru țara noastră și pentru tenis. Ilie Năstase are forța să inspire viitoarele generații chiar și astăzi”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu.

Echipa filmului NASTY pleacă într-un turneu de promovare prin țară. Primele opriri sunt la Cluj-Napoca (17 aprilie), Timișoara (18 aprilie) și Iași (19 aprilie). Toate informațiile sunt disponibile pe https://transilvaniafilm.ro/filme/nasty/

Foto premieră: Claudiu Popescu, Claudiu Tașbac, Sabina Costinel

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.