Ilustrație botanică, de Irina Neacșu, la Brașov, într-un atelier de poveste
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilustratie-botanica-de-irina-neacsu-la-brasov-intr-un-atelier-de-poveste/

Artista Irina Neacşu a vernisat în luna mai la Grădina Botanică din Bucureşti prima expoziţie de artă contemporană botanică românească. Lucrările din cadrul expoziţiei intitulate „Life of Bulbs” pot fi vizitate începând de astăzi, 8 iulie, la Braşov, într-un atelier de poveste.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2018

Ilustrații botanice unice în România pot fi admirate la atelierul din Brașov al artistei și designer-ului Irina Neacșu. Atelierul este situat pe Strada Poarta Schei din Brașov, la numărul 6 și poate fi vizitat la cerere de către orice doritor, cu o programare la numărul de telefon afișat pe site-ul artistei.

Ilustrațiile botanice din cadrul expoziției „Life of Bulbs” expuse la atelier sunt realizate în acuarelă pe hârtie, în dimensiuni diferite, de la 30 x 40 de centimetri până la 50 x70 de centimetri, iar prețul unei lucrări variază între 150 și 700 de Euro.

Ilustrațiile pot fi, de asemenea, realizate și în format de art prints – la cerere.

narcisus_small

Despre Irina Neacșu

Cu o pasiune rară pentru această artă uitată în România, Irina Neacșu invită publicul prin intermediul seriei de lucrări „Life of Bulbs” să redescopere valoarea și poezia naturii printr-o tehnică aparte, celebră la nivel internațional: reprezentarea la scară naturală, 1:1, alături de reprezentări artistice de o eleganță filozofică, realizate în acuarelă, pentru care se folosesc flori în mărime autentică, dar și schițe din literatura științifică botanică.

white narcisus_small

Pentru o astfel de lucrare de ilustrație botanică, Irina Neacșu folosește o tehnică ce presupune și până la 60 de ore de lucru pentru o ilustrație.

„Life of Bulbs” prezintă pentru prima dată un demers de artă botanică contemporană în România și reunește ilustrații botanice reprezentând flori de grădină. Una dintre ilustrații înfățișează o specie pe cale de dispariție, Fritillaria sau Laleaua Pestriță.

Irina Neacșu este în prezent artist botanic în cadrul American Society of Botanical Artists. A absolvit Universitatea de Artă din Roma și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și a făcut cursuri de specializare în Olanda. În anul 2017, a lansat cartea de artist Herbarium – un ierbar ilustrat dedicat plantelor medicinale din flora spontană a României, iar în 2016, a lansat o colecție de artă decorativă și design, intitulată Herbarium Transylvania.

Foto: Irina Neacșu , Ilustrații botanice – facebook

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.