Imi place cum mirosi!, de Neil Simon, pe scena Naţionalului din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/imi-place-cum-mirosi-de-neil-simon-pe-scena-nationalului-din-sibiu/

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează o nouă reprezentaţie – Imi place cum mirosi – în programul lunii februarie. Astfel, cea mai scurtă lună din an aduce pe scena de la Sibiu un număr record de 2400 de minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 28 de reprezentaţii, prezentate în 3 spaţii de joc diferite.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2014

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează o nouă reprezentaţie – Imi place cum mirosi – în programul lunii februarie. Astfel, cea mai scurtă lună din an aduce pe scena de la Sibiu un număr record de 2400 de minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 28 de reprezentaţii, prezentate în 3 spaţii de joc diferite.

Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea și Cristian Stanca urcă pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu într-o reprezentaţie specială a spectacolului „Îmi place cum miroşi!”, o comedie în trei acte după un text de Neil Simon, în regia lui Şerban Puiu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 februarie, ora 19:00.

Câştigător al unui Glob de Aur şi a trei premii Tony, Neil Simon se remarcă prin succesul de casă al pieselor sale, prezentate în lumea întreagă şi apreciate datorită abilităţii sale de a crea personaje autentice, cu un umor accesibil şi uşor de îndrăgit.

Imi place cum mirosi

Neil Simon, autorul piesei Imi place cum mirosi!, unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi dramaturgi americani contemporani

Piesa pusă în scenă la Sibiu se concentrează în jurul unui triunghi amoros, între trei tineri din San Francisco, în anii ’60.

Andy Hobart (Adrian Matioc)şi Norman Cornell (Ciprian Scurtea) sunt doi gânditori radicali care luptă împotriva sistemului din micul lor apartament, ce serveşte ca sediu pentru redacţia ziarului Prăbuşirea.

Ineditul producţiei de la Sibiu reprezintă intrarea spectaculoasă pe scenă a logodnicul lui Sophie, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), un personaj care în textul original apare doar amintit.

Imi place cum mirosi

INFO Îmi place cum miroşi!

Regia: Şerban Puiu; Scenografia: Iuliana Gherghescu; Cu: Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea şi Cristian Stanca

durata aproximativă: 1h30min

preţ bilete: 15 lei; 10 lei

Foto cu Imi place cum mirosi– TNRS

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.