„Împăratul muștelor”, DramaClub Botoșani, cel mai bun spectacol de teatru tânăr la a doua ediție RELIEF
https://www.ziarulmetropolis.ro/imparatul-mustelor-dramaclub-botosani-cel-mai-bun-spectacol-de-teatru-tanar-la-a-doua-editie-relief/

A doua ediţie RELIEF s-a încheiat duminică, după patru zile de laborator de teatru intensiv. Șase dintre cele mai bune trupe de liceu din România, în total peste 120 de adolescenţi, au urcat pe scena Teatrului EXCELSIOR şi au reinterpretat scene din opera lui Carlo Goldoni.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2017

Texte din piesele „Slugă la doi stăpâni”, „Cafeneaua”, „Piațeta” sau „Bădăranii” au constituit punctul de pornire pentru sesiunile de lucru cu regizori și muzicieni profesioniști, iar mai apoi, au fost trecute prin filtrul contemporan al adolescenților și sintetizate în momente dinamice de comedie care au făcut deliciul întregii săli, în ultima seară de festival.

Prilej de revizitare a teatrului clasic, seara de duminică a fost și una de premiere. Timp de trei zile, actorii Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante, membrii ai juriului RELIEF, au urmărit reprezentațiile celor șase trupe și au ales cel mai bun spectacol de teatru tânăr al ediției.

Dorina Chiriac Sonia Piersic Maria Rotar

Dorina Chiriac Sonia Piersic Maria Rotar

Premiul secțiunii competiționale a RELIEF, în valoare de 8.000 de lei, oferit de Teatrul EXCELSIOR, a revenit trupei DramaClub Botoșani, pentru spectacolul „Împăratul muștelor”, adaptare după romanul lui William Golding.

Amfitrion al Galei a fost actorul Alex Bogdan, ale cărui momente și intervenții s-au aliniat cu spiritul tânăr al evenimentului.

* * *

Dedicat liceenilor, RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de patru zile.

RELIEF creează un context prielnic experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

Foto: Împăratul muștelor  – Vlad Catana

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.