Impro’Velo’City – de ce improvizaţie?
https://www.ziarulmetropolis.ro/improvelocity-de-ce-improvizatie/

În ultimii ani, pe piaţa de entertainment din Bucureşti (şi nu numai) au apărut numeroase echipe şi trupe de teatru, de stand-up comedy şi de improvizaţie. Publicul, însă, cere tot mai mult.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2014

 

Spectatorii au demonstrat o nevoie tot mai acută şi mai crescândă de a se relaxa, de a râde şi de a uita de problemele acestui cotidian apăsător şi sufocant ce-i înconjoară. Astfel, a luat naştere o nouă trupă de improvizaţie. De ce „astfel”? Pentru că membrii grupului şi-au dorit exact asta: să le ofere spectatorilor şi consumatorilor de divertisment un mod alternativ de a-şi petrece timpul liber.

Şi totuşi, de ce o nouă trupă de improvizaţie? Pentru că Impro’Velo’City aduce un plus de energie, un suflu tineresc de bucurie a jocului. Trupa „Impro’velo’city” s-a format în 2013, la iniţiativa tânărului şi talentatului actor Antonio-Tadeus Mincă (colaborator al Teatrului Masca, din Bucureşti), care şi-a adunat câţiva colegi de breaslă la fel de tineri şi de dăruiţi, pentru a construi o trupă de improvizaţie inedită, inovatoare şi imaginativă.

Trupa are în componenţă şase actori: Ştefania Antonescu, Viorela Diac, Ana Maria Iordache, Mihaela Puiu, Antonio-Tadeus Mincă şi Adrian Rădulescu, „acompaniaţi” de Tudor Sicomaş, care asigură sunetul spectacolului.

_MG_2090

Fiecare dintre aceşti tineri artişti au grijă ca, la fiecare spectacol „Impro’velo’city” să-şi încânte publicul cu umor de cea mai bună calitate. Jocurile de improvizaţie pe care le propune trupa sunt uşor de recunoscut pentru consumatorii obişnuiţi ai teatrului de improvizaţie. Spectacolele trupei sunt caracterizate de suflul tineresc şi de energia debordantă, alături de pasiunea şi de entuziasmul depuse de talentaţii protagonişti.

Ce se întâmplă, însă, la un spectacol de improvizaţie? În primul rând, nimic nu este prestabilit. Căci altfel nu ar fi vorba de improvizaţie! Actorii se antrenează, într-adevăr, un timp îndelungat, însă nimeni nu poate şti rezultatul final.

Trupa vă invită vineri, 4 aprilie, de la ora 20.00, la Centrul Cultural Artidava, pe strada Henri Coandă nr. 38, Bucureşti, la o imensă porţie de râs, la o gură proaspătă de voie bună, astfel încât să vă delectaţi cu rafinatele arome de umor şi cu zefirul talentelor unor tineri artişti frumoşi (la figurat, căci la propriu rămâne să vă convingeţi singuri).

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.