În aprilie spectacolele Teatrului Mic se văd si pe scena Teatrului Național București
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-aprilie-spectacolele-teatrului-mic-se-vad-si-pe-scena-teatrului-national-bucuresti/

Teatrul Mic prezintă spectacolele „Bigamul…după 20 de ani” şi „Noapte bună, mamă!” în datele de 7, 8, respectiv 9 aprilie 2022, şi spectacolul „Vinovat.Nevinovat.” în datele de 28 şi 29 aprilie, la Sala Media a Teatrului National Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|5 aprilie 2022

Spectacolul „Bigamul…după 20 de ani” de Ray Cooney, în regia lui Gelu Colceag și scenografia realizată de Ioana Pashca, a avut premiera la începutul stagiunii 2021-2022.

În această comedie dinamică abundă momentele neprevăzute si răsturnările de situatie, iar din distributie fac parte actorii Claudiu Istodor, Vlad Corbeanu, Simona Mihăescu, Ana Bart, Vlad Logigan/Rareș Florin Stoica, Claudia Prec/Silvana Mihai, Viorel Cojanu.

Piesa „Bigamul” scrisă de faimosul dramaturg și actor britanic Ray Cooney a înregistrat un succes uriaș pe scenele teatrelor din Europa și din America și a fost nominalizată în anul 2002 la Premiile Olivier. Pe scena Teatrului Mic „Bigamul” a mai cunoscut o montare de succes în anul 1993, cu Dan Condurache, Mihai Dinvale și Dana Dembinski- Medeleanu în rolurile principale.

Următorul spectacol care va putea fi văzut pe scena Sălii Media a Teatrului National București, sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20.00, are la bază o piesă premiată cu Pulitzer în 1983 și o nominalizare la Premiile Tony – „Noapte bună, mamă!” de Marsha Norman, regizat de Vlad Massaci.
În această montare atât de emoționantă publicul spectator va avea ocazia să le întâlnească pe actrițele Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski- Medeleanu.

Regizorul Vlad Massaci afirmă că: „Noapte bună, mamă! de Marsha Norman este un text propus în programul Teatrul pentru actori… și numai cu actori al Teatrului Mic, un program care s-a concentrat mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală(…) Noapte bună, mamă! povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, se află amănunte ascunse cu grijă si sunt reglate conturi până acum nereglate.”

Acest text dramatic a mai cunoscut, pe scena Teatrului Mic, o montare de excepție si în anul 1988, ale cărui protagoniste au fost atunci Olga Tudorache și Liana Ceterchi.

La finalul lunii aprilie, mai exact în datele de 28 si 29 aprilie, ora 20.00, la Sala Media a Teatrului Național este programat spectacolul „Vinovat. Nevinovat” de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, al cărui scenariu a fost inspirat din piesa 12 oameni furioși de Reginald Rose, de scenariul filmului 12 de Nikita Mikhalkov și de evenimentele marcante petrecute în ultimii 30 de ani în România.

Montarea urmărește să scoată în evidență ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, în actualul context social, marcat tot mai mult de incoerență și absurd.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma/Marin Grigore, Dana Dembinski-Medeleanu/Mihaela Rădescu, Vlad Logigan, Vlad Corbeanu, Alexandru Voicu, Andrei Seusan/Viorel Cojanu, Gabriela Iacob/Valentina Popa, Manuela Hărăbor/Ruxandra Enescu, Ovidiu Niculescu, Vitalie Bantaș, Ana Bianca Popescu/Ilinca Manolache/Irina Velcescu, Petre Moraru.

Biletele vor putea fi achiziționate direct de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Gabroveni 57 și Constantin Mille 16), sau online de pe website-ul www.teatrulmic.ro și platforma www.bilet.ro.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.

04
/12
/23

Bogdan Mihai Simion, artist, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România și realizatoarea Radio România Cultural, Maria Balabaș, cunoscută în special pentru conceptul original al emisiunii Dimineața Crossover, vă invită, din 18 decembrie, de la ora 14.00,  la Radio România Cultural, într-o lume cu personajele arhetipale din societatea secolelor trecute, căutând conexiuni cu lumea contemporană.

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).