În curând va începe Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-curand-va-incepe-festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical/

În perioada 8-18 noiembrie va avea loc Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’. Aflat la cea de-a V-a ediţie, festivalul va fi unul complex, reunind atât concerte, cateliere, conferinţe, lansări de carte, seri tradiţionale, cât şi spectacole de operetă şi musical. În decursul […]

Un articol de |10 octombrie 2012

În perioada 8-18 noiembrie va avea loc Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’. Aflat la cea de-a V-a ediţie, festivalul va fi unul complex, reunind atât concerte, cateliere, conferinţe, lansări de carte, seri tradiţionale, cât şi spectacole de operetă şi musical.

În decursul celor 11 zile de desfăşurare, lumea artei va fi sărbătorită în toată splendoarea ei prin intermediul unor piese precum ,,Voievodul ţiganilor’’ în regia lui Bogdan Strutynski-Teatrul Naţional Academic de Operetă din Kiev, ,,Concert de gală cu fragmente din operete’’, Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg (Rusia), ,,Paris, mon amour”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, Bucureşti, dar şi concerte precum cel al solistei portugheze Dulce Pontes, al trupei The Tiger Lillies din Marea Britanie- aflată la a patra participare în cadrul acestui festival, al lui Grigore Leşe– rapsodul Ţării Lăpuşului, Old Fish Jazzband– trupa care cântă cel mai vechi tip de jazz din lume intitulat ragtime din Germania/Sua- şi Bester Quartet din Polonia.

Fiind un eveniment care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului va avea în componenţă şi ateliere de creaţie pentru copii, precum ABC-ul în teatru– coordonat de către Oana Rusu, Primii paşi de balet coordonat de către Iulian Rădoi şi Mădălina Mechenici, Introducere în pantonimă coordonat de către Mioara Ifrim, dar şi ateliere de poveşti senzoriale.

Dintre conferinţele care se vor organiza în decursul acestui festival putem aminti conferinţa pe tema musicalului de origine britanică, moderată de către Ian Herbert (Preşedinte onorific, Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru), conferinţă pe tema muzicii din spectacolele lui Radu Afrim– moderată de către Gabriela Lupu (jurnalist cultural, România liberă), colocviul dedicat aniversării a 5 ani de festival– moderat de către prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, Bucureşti), un workshop de teorie şi practică în domeniul artistic– moderat de către Mirela Dăuceanu (Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti), un atelier de măiestrie muzicală susţinut de Grigore Leşe şi invitaţii săi, dar şi o conferinţă şi proiecţie de film, susţinută de către Mario Biagini – The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Programul diversificat asigură o experienţă de neuitat pentru toţi cei care doresc să facă parte pentru 11 zile dintr-o lume a frumosului şi a artei. Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’ promite să pună la dispoziţie bucureştenilor puntea către un regal al simţului artistic.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.