În dulcele stil folk – trialog la Arcub
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-dulcele-stil-folk-trialog-la-arcub/

Prima ediţie din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ARCUB (Str. Batişte 14). Sub motto-ul „În dulcele stil… folk”, acest eveniment se bucură de prezenţa a trei dintre personalităţile cu adevărat marcante ale lumii muzicale româneşti: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis şi Doru Ionescu.

Un articol de Liliana Matei|29 ianuarie 2015

Astfel, publicul bucureștean va fi martorul unei călătorii în istoria muzicii românești și va face cunoștință, într-un cadru restrâns, cu artiști care au reușit să transceadă limite precum vârsta, contextul social și timpul, prin expunerea publicului la un set de valori ce, de-a lungul generațiilor, și-a schimbat doar forma, păstrându-și însă esența.

Prin muzica lui Mircea Baniciu și a lui Nicu Alifantis, am cunoscut o comunitate artistică ce a pus bazele unui adevărat fenomen cultural, în continuă dezvoltare, și care a demonstrat puterea versului lui Nichita Stănescu: „Pasul trece eu rămân.” Această lume a fost documentată în detaliu de Doru Ionescu, moderatorul acestui eveniment, în zeci de emisiuni și articole ce prezintă profiluri de artiști ale căror creații continuă să aibă ecou și în zilele noastre.

Trialoguri la ARCUB este un eveniment lansat în luna februarie 2014. Invitații speciali ai edițiilor anterioare au fost: scriitorul Mircea Cărtărescu, poetul Mircea Dinescu, psihologul Aurora Liiceanu, dirijorul Tiberiu Soare, scriitoarea Gabriela Adameșteanu, actrița Oana Pellea, poeta Ana Blandiana și regizorul Nae Caranfil. Scopul central al întâlnirilor din seria Trialoguri la ARCUB este acela de a le oferi bucureştenilor şansa de a participa la discuţii relaxante, pe teme diverse, abordate de personalităţi ale lumii culturale așezate față în față cu cei care îi admiră și îi apreciază pentru ceea ce fac.

INFO

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de bilete ARCUB, din Str. Batişte nr.14.

 

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.