În lipsa sponsorilor, FILB participă prin Vasile Ernu la prima ediţie a Swimathon Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-lipsa-sponsorilor-filb-participa-prin-vasile-ernu-la-prima-editie-a-swimathon-bucuresti/

Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB), un proiect independent, iniţiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, participă la prima ediţie a Swimathon Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Festivalul Internațional de Literatură București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, participă la prima ediție a Swimathon București.

Swimathon București este o inițiativă a Fundației Comunitare București și a Asociației pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

Cel care va înota pentru FILB, pe data de 6 iulie, la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu, este chiar unul dintre cei 3 fondatori ai Festivalului: scriitorul și eseistul Vasile Ernu, născut în URSS, autor de referinţă, multipremiat şi tradus în peste 10 ţări.

Îmi place foarte mult ideea lucrurilor mici şi nefinanţate, cum este FILB, acest minunat festival internaţional «de buzunar«.

Mircea Cărtărescu,
scriitor

Un festival fără sponsori

În lipsa unor sponsori, organizatorii FILB își propun ca, prin participarea lui Vasile Ernu la Swimathon București, să reușească să strângă fondurile necesare desfășurării celei de a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la București.

Pentru cauza unui festival atât de important precum e FILB, sunt gata să trec Marea Neagră înot. Doar să mă țină corpul… Însă cred că aici pasiunea contează, aceasta este singurul motiv pentru care, de șase ani, ne încăpățânăm să organizăm Festivalul.

Vasile Ernu,
scriitor

19 organizații concurente

FILB participă la Swimathon alături de alte 19 organizații, precum Mai Mult Verde, Fundația Principesa Margareta a României,  Asociația „Învingem Autismul“, Salvați Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundația PACT, Habitat for Humanity România, Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, Asociația Christophori International, Pot și Eu.Ro , Asociația „Bună dimineața, București“, Fundația Comunitară București,  Fundația Inocenți, Asociația pentru naștere naturală și alăptare, Fundația Regina Maria, Motivation România și ALIAT.

Info:

Donațiile pentru FILB 6 se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau la fața locului, în ziua evenimentului.

Foto credit: FILB, arhivă personală Vasile Ernu (Facebook)

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.