In noiembrie-decembrie 2012 se va desfasura la Bucuresti evenimentul Zilele culturii ruse
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-noiembrie-decembrie-2012-se-va-desfasura-la-bucuresti-evenimentul-zilele-culturii-ruse/

In lunile noiembrie si decembrie 2012 se va desfasura la Bucuresti evenimentul “Zilele culturii ruse” , editia a 2-a. Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti cu suportul financiar al companiei Lukoil şi Petrotel Lukoil în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Biblioteca Metropolitana Bucureşti, Uniunea cineaştilor din România, Academia de Studii Economice şi Centrul cultural […]

Un articol de Andrada Văsii|23 octombrie 2012

In lunile noiembrie si decembrie 2012 se va desfasura la Bucuresti evenimentul “Zilele culturii ruse” , editia a 2-a.

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti cu suportul financiar al companiei Lukoil şi Petrotel Lukoil în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Biblioteca Metropolitana Bucureşti, Uniunea cineaştilor din România, Academia de Studii Economice şi Centrul cultural rus „Russkiy mir”, Asociatia „Art-viva”, Fundaţia „Charta”, Asociaţia culturală „Orante” organizează „Zilele culturii ruse”, ediţia a 2-a, care se va desfăşura în Bucureşti în perioada noiembrie-decembrie 2012.

Program:

20 noiembrie 2012, in deschidere – Expoziţia de pictura organizată de centrul de arta rusesc „Heart of art”, Moscova (cu vânzare), sala de expoziţie ASE.
26-29 noiembrie2012. – Zilele filmului rus, Cinema Studio. Deschiderea va avea loc pe data de 26 noiembrie 2012, ora 19.00 în prezenţa marelui regizor rus Karen Shakhnazarov, directorul casei de producţie „Mosfilm”. Acesta va prezenta publicului romanesc ultimul sau film „Tigrul alb”.
Programul mai cuprinde următoarele titluri:

Armistiţiu – regizor Svetlana Proskurina
Nuvele – regizor Mikhail Segal
Ispăşire – regizor Evgeny Malkov
Doktor – regizor Vladimir Pankov
4-7 decembrie 2012 – Omagiu Andrei Tarkovski: 80 de ani de la naştere. In cadrul acestui eveniment se va organiza un simpozion, vor fi vizionate lung metraje regizate de Tarkovski, 3 documentare si va avea loc o lansare de carte. Invitaţi speciali ai evenimentului: Marina Tarkovskaya şi Andrei Gordon.

 

Sursa: JurnaldeBucuresti

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.