Încep înscrierile la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-la-festivalul-international-de-teatru-pentru-copii-100-1-000-1-000-000-de-povesti/

Teatrul Ion Creangă anunţă înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c.

Un articol de Andrada Văsii|29 aprilie 2013

Teatrul Ion Creangă anunţă înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c.  

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“ îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru pentru copii.

Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ –Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Un festival pentru toți

Festivalul se adresează, într-o foarte mare măsură, şi creatorilor profesionişti ai spectacolelor pentru copii – actori, regizori, scenografi – , cadrelor didactice şi părinţilor, specialiştilor din diverse domenii de activitate, implicaţi în educarea tinerei generaţii, precum şi tuturor acelora care recunosc rolul teatrului şi al artei, în formarea personalităţii umane.

Festival necompetitiv

Anul acesta, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie şi nu are caracter competitiv. Toate trupele profesioniste de spectacole pentru copii, din ţară şi din străinătate, pot solicita prezenţa lor în cadrul evenimentului, iar înscrierea se va face pe baza expedierii, la adresa organizatorilor Festivalului, a formularului de aplicaţie descărcat de pe www.fitc.ro şi a unui dvd/link cu înregistrarea spectacolului propus, a fişei tehnice.

În urma vizionării înregistrării spectacolelor, un juriu alcătuit din profesionişti ai teatrului pentru copii va stabili spectacolele care vor participa la cea de a IX-a ediţie a Festivalului.

Termenul limită de trimitere a aplicaţiilor este 15 mai 2013.

Info:

Mai multe informaţii despre ediţia de anul acesta a Festivalului şi modalitatea de înscriere găsiţi pe site-ul www.fitc.ro sau www.teatrulioncreanga.ro, secţiunea ,,Noutăţi”.

Coorganizatori şi finanţatori sunt Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi UNITER.

Foto credit: Teatrul Ion Creangă (Facebook)

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.