Începe „Bulandra – lecturi online. Vă rugăm să vă deschideţi telefoanele!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-bulandra-lecturi-online-va-rugam-sa-va-deschideti-telefoanele/

Teatrul Bulandra anunţă un nou proiect: „Bulandra – lecturi online. Vă rugăm să vă deschideţi telefoanele!”.

Un articol de Liliana Matei|14 decembrie 2020

Acesta constă într-o serie de spectacole-lectură. Regia se va face de la distanță, prin intermediul unei platforme online, fiecare din cei 16 actori aflându-se acasă. Regizorul va trebui să simtă, să intuiască, să corecteze și să regleze interpretările actorilor filtrate de un mediu mai degrabă nefiresc actului teatral, aşa cum sunt platformele destinate activităţilor la distanţă.
Primul regizor invitat în proiect este Theodor-Cristian Popescu, iar prima propunere este „KRUM – Ectoplasmă”, textul dramaturgului israelian Hanoch Levin.
Din distribuţia spectacolului-lectură „KRUM-Ectoplasmă” fac parte actorii: Alexandra Fasolă, Constantin Dogioiu, Mirela Gorea, Lucian Ifrim, Alin State, Dan Aștilean, Profira Serafim, Mihai Bisericanu, Rodica Lazăr, Silvana Negruțiu, Daniela Nane, Marius Chivu, Romeo Pop, Adrian Ciobanu, Cătălin Babliuc şi Maria Veronica Vârlan.
Spectacolul-lectură va fi transmis în regim live streaming pe pagina de Facebook şi pe site-ul teatrului, sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 19:00, şi va rămâne la dispoziţia publicului o săptămână, până sâmbătă, 26 decembrie, la ora 19:00.
Evenimentul se va încheia cu o sesiune Q&A, în cadrul căreia spectatorii vor fi invitaţi să descopere, întrebând, modul în care limitările impuse de distanţare au permis regizorului și actorilor să reconsidere ideea de spectacol de teatru.

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.