Începe Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-dramaturgiei-romanesti-contemporane/

A doua ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti Contemporane (5-11 noiembrie) reuneşte 12 spectacole din 9 teatre din Bucureşti şi din ţară: Teatrul de Comedie,  Teatrul ACT, Teatrul Mic (cu premiera oficială a spectacolului Scrisori de pe front în regia lui Vlad Massaci), Teatrul Nottara, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” (Craiova), Teatrul „Sică Alexandrescu” (Braşov), Teatrul Municipal „Matei Vişniec” (Suceava), Teatrul „Tudor Vianu” (Giurgiu) şi nu în ultimul rând spectacolele Teatrului Dramaturgilor Români.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2018

Primăria Capitalei, prin Teatrul Dramaturgilor Români organizează în perioada 5-11 noiembrie 2018 Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, ediția II.

La Festival participă spectacole cu piese românești contemporane ale unor teatre profesioniste naționale, municipale sau companii teatrale private.

Spectacolele care au avut premiera în stagiunea 2017-2018 vor intra în secțiunea concurs, juriul din această ediție fiind alcătuit din: George Mihăiță, Horia Gârbea, Ioan Cristescu, Radu Herjeu, Carmen Dominte. Premiile se vor acorda pentru: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță.

În ediția de anul acesta a Festivalului, Teatrul Dramaturgilor Români propune publicului două evenimente culturale surprinzătoare: Conferința „100 de ani de teatru românesc” moderată de directorul Muzeului Național al Literaturii Române, domnul Ioan Cristescu și concertul de lansare „Theatre Music Collection – Memorabilia” susținut de Alifantis & FragileBand.

În cadrul Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane există și secțiunea dramaturgie. Tema pentru competiție a fost Povești de dragoste iar juriul pentru această secțiune (Lucia Verona, Horia Gârbea, Ioan Cristescu) va alege cea mai bună piesă care va fi premiată în cadrul Galei din 11 noiembrie 2018, ora 19.00.

Foto: Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane – facebook

14
/01
/15

Ca în fiecare an, de 15 ianuarie, Televiziunea Română oferă telespectatorilor momente speciale dedicate marelui poet naţional, Mihai Eminescu. Filme documentare, emisiuni de reportaje, momente poetice sau dezbateri culturale despre viaţa şi opera “Luceafărului poeziei româneşti” se regăsesc în programele de miercuri la TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online pe portalul TVR+.

14
/01
/15

O scrisoare de mână a unei supravieţuitoare de pe Titanic, o aristocrată din Anglia care a scăpat din naufragiu cu ajutorul unei bărci de salvare aproape goale şi care a fost criticată apoi din această cauză, va fi scoasă la licitaţie, iar organizatorii o evaluează între 4.000 şi 6.000 de dolari.

14
/01
/15

Valentin Nicolau, proprietarul grupului editorial Nemira, a fost ataşat de-a lungul vieţii sale atât de industriile cărţii şi teatrului, în calitate de scriitor şi dramaturg, dar şi de audiovizual, fiind preşedinte-director general al Televiziunii Române, în perioada 2002 şi 2005.

14
/01
/15

Supravieţuitorii de la săptămânalul de satiră Charlie Hebdo au publicat, astăzi, primul număr de după atentat, pe a cărui primă pagină apare un Mahomed cu lacrimi în ochi, în urma atacurilor armate care au bulversat Franţa, o ţară care a intrat în "război împotriva terorismului"

13
/01
/15

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu marchează ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii printr-o serie de recitaluri de poezie programate pe tot parcursul lunii ianuarie, în mai multe spații publice ale Sibiului (Librăria Habitus, ArtCafe), în licee și școli generale.

13
/01
/15

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări este cel căruia îi este dedicat evenimentul programat vineri, 16 ianuarie (ora 19.00), la Sala Radio.

13
/01
/15

Documentarul "Lumea lui Geo Saizescu", de Dan Doroftei, despre viaţa şi creaţia cineastului prezentate prin poveşti spuse Maia Morgestern, Sebastian Papaiani şi Ileana Stana Ionescu, va fi proiectat pe 14 ianuarie, de la ora 19.30, la Cinema Union din Bucureşti.