Începe Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-international-al-teatrului-contemporan-de-animatie-impuls/

Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls, ajuns la ediţia a XIII-a, îi aşteaptă pe bucureşteni în perioada 17-27 noiembrie 2017 la Teatrul Țăndărică.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2017

Festivalul se adresează tuturor vârstelor și aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animație și ale teatrului vizual din lume.

ImPuls, cel mai important festival de teatru de animație din România, vă oferă oportunitatea de a vedea 32 de spectacole din China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia și România, extrem de diferite stilistic în care se combină, ingenios, ultimele tehnici în materie de teatru vizual și se folosesc mai multe tipuri de animație.

Copiii pot participa la atelierele de jocuri teatrale și construcție de marionete și la workshop-ul interactiv Micul prinț – o întâmplare, în cadrul căruia vor parcurge timp de o săptămână o serie de ateliere de lucru cu marioneta și îi vor da viață prin senzori ce le permit accesul in lumea 3D.

Festivalul are un program bogat, cu multe evenimente inedite, spectacole pentru copii și pentru adulți, conferințe, lansări de carte, vizionare de filme, întâlniri între creatorii și consumatorii de teatru.

În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării. Asta am și convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, parteneriate care să ridice unele teatre, sau dacă nu le ridică, să le ajute să facă un schimb de experiență la modul concret. Adică să aducă regizori și scenografi și să lucreze împreună două teatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internațională, network-ul, posibilitatea de a fi selectați în festivaluri. – Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

În cadrul festivalului participă personalități marcante, de talie mondială, care conferențiază despre ultimele tehnici și cercetări în animație și își prezintă spre exemplificare propriile proiecte. Alături de sfera internațională, participarea națională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producții din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România.

Programul complet poate fi consultat pe www.teatrultandarica.ro.

Foto: ImPuls – facebook

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.