Începe Festivalul Strada Armeneasca
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-strada-armeneasca/

Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti, organizează în perioada 1-3 august 2014 cea de-a doua ediţie a Festivalului Strada Armenească, care va avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armeneşti, sediul Uniunii Armenilor din România, Centrul Cultural Armean şi Strada Armenească).

Un articol de Petre Ivan|1 august 2014

Festivalul Strada Armeneasca este un proiect ce se adreseză tuturor bucureștenilor, cărora le oferă ocazia de a cunoaște o parte din cultura armeană. Pentru ediția de anul acesta, organizatorii au pregătit o varietate de momente artistice, printre care: concerte de muzică tradițională și modernă, spectacole de teatru, precum și dansuri tradiționale.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii se vor putea delecta cu produse specifice bucătăriei armenești, cafea la nisip și multe alte delicatese orientale, totul într-o ambianță plăcută, pe vechea Stradă Armenească.

Bucureștenii vor putea cunoaște mai bine atât comunitatea armeană din România, prin intermediul expoziției Armeni în România. Poveștile oamenilor de lângă noi, a fotojurnalistei Andreea Tănase, cât și cele mai importante monumente din Armenia, prezentate în cadrul expoziției La umbra muntelui Ararat. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea străzile din București prin ochii celebrului caricaturist Cik Damadian, în lucrările expuse sub titlul Bucureștiul lui Cik Damadian.

În Bazarul ce se va întinde de o parte şi de alta a străzii, participanții vor putea să achiziționeze bijuterii, obiecte de ceramică și handmade, dar şi cărţi, icoane sau ilustraţii cu motive armeneşti, descoperind astfel o mică parte din Armenia.

La eveniment sunt invitate să participe și alte minorități precum grecii, evreii, rromii și polonezii, care vor îmbogăți programul festivalului, prin spectacole de Festivalul Strada Armeneascamuzică și dansuri tradiționale.

Şi, pentru că evenimentul se adresează bucureştenilor de toate vârstele, copiii vor avea parte de un program numai al lor, ce cuprinde teatru şi ateliere de creație, precum şi de un spațiu special amenajat în care vor vedea cum o jucărie imaginată de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D.

În cele trei zile ale festivalului, cei prezenți la eveniment vor avea prilejul să viziteze Biserica Armeană şi să obțină informații interesante despre limba şi cultura armenilor. Sâmbătă, bucureștenii vor avea ocazia să cunoască orașul Armenopolis, printr-un documentar realizat de Florin Kevorkian, iar duminică vor putea viziona mediu metrajul Când moartea întârzie să apară.

Festivalul se va desfăşura vineri, 1 august, între orele 16:00 – 22:00, și sâmbătă și duminică, 2 -3 august, între orele 10:00 – 22:00.

Accesul la toate manifestările din cadrul festivalului este liber.

Mai multe detalii despre eveniment, precum și programul complet sunt disponibile pe: www.stradaarmeneasca.ro

Foto cu Festivalul Strada Armeneasca – facebook

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.

27
/11
/17

“Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.” - spunea Cristina Stamate intr-un interviu pentru digi24.ro. Actrița supranumită "Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti" a murit în această dimineață, la vârsta de 71 de ani. Cristina Stamate fusese internată de urgență, joi, la Spitalul Floreasca.

26
/11
/17

Stela Popescu a vorbit despre: părinții ei, primii pași in teatru, drumul spre succes, experiența comunismului, omul din afara scenei, experiența libertății și atitudinea față de viață, în cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

24
/11
/17

Making Waves: New Romanian Cinema, cel mai longeviv și important eveniment dedicat promovării filmului românesc peste Ocean, revine în New York pentru cea de-a 12-a ediție, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

24
/11
/17

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. În urmă cu 26 de ani se stingea din viață legendarul lider al grupului Queen.

23
/11
/17

Lumea artistică este în stare de șoc după moartea subita a actriței Stela Popescu. "A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui", a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veștii că Stela Popescu s-a stins din viață.

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi