Începe Grand Prix Nova 2015 – număr record de producţii radiofonice
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-grand-prix-nova-2015-numar-record-de-productii-radiofonice/

Radio România organizează editia a III-a a Festivalul International de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova în perioada 1 – 6 iunie 2015, la Grand Hotel Continental din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2015

Lansarea noii ediții Grand Prix Nova a suscitat un mai mare interes, comparativ cu anii anteriori, din partea creatorilor de producţii radiofonice din toată lumea. S-au înregistrat noi țări participante ca Egipt, Estonia, Finlanda, Malaezia, Myanmar, Noua Zeelandă, Polonia, Moldova, Canada și un număr important de producători independenți.

La închiderea înscrierilor, în data de 1 martie 2015, Festivalul Grand Prix Nova, ediția a-III-a, propunea 50 de producții din 28 de țări.

S-a impus astfel o preselecție riguroasă care a permis obținerea unui nivel înalt de calitate a audițiilor finale din concurs.
S-au primit confirmările celor 4 jurați, personalități culturale și ale radioului internațional, reprezentanți de seamă ai unor mari radiodifuzori europeni.

Reto Ott, regizor și producător din Elveția, membru al Grupului de Creatori de Spectacol Radiofonic din cadrul EBU (European Broadcasting Union), este președintele juriului Grand Prix Nova 2015.

I se vor alătura, Eberhard Petschinka, autor de scenarii de film și piese de teatru pentru scenă și radio, regizor și pictor din Austria, Silvain Gire, scriitor și jurnalist, co-fondator și redactor-șef la Arte Radio, Franța, și Vjay Sadhu, personalitate marcantă a radioului indian pe plan local și internațional, Director de Programe al ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), India.

România va fi reprezentată în juriu de Mihai Lungeanu, nume cunoscut publicului nostru de pe genericul unor importante producții radiofonice și din spațiul teatral unde a semnat, în calitate de regizor, spectacole îndrăgite.

Festivalul se desfaşoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Şi în acest an, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Palatul Elisabeta, subliniind încă o dată puternica legătură istorică şi simbolică dintre Casa Regală şi Radio România.

Foto: Grand Prix Nova 2015  – grandprixnova.ro

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.