Începe maratonul teatral, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-maratonul-teatral-la-sibiu/

A început numărătoarea inversă pentru maratonul teatral. La sfârşitul acestei săptămâni, Sibiul găzduieşte festivalul “25 de ore de teatru non-stop”.

Un articol de Ziarul Metropolis|4 aprilie 2014

 

Spectacole de teatru inedite și conferințe de excepție invită sibienii să respire teatru timp de 25 de ore neîntrerupt.

Sâmbătă, la ora 19.00, Asociația Culturală BIS fluieră startul maratonului de teatru independent la sala Thalia cu spectacolul de gală „Mă scoți din sărite”. Entuziasmul și dinamismul se păstrează în 12 locații diferite până duminică, târziu în noapte.

Această inițiativă curajoasă, originală și încărcată de pasiune pentru teatru se află anul acesta la a patra ediție. Spectatorii sunt provocați să respire teatru, să absoarbă trăiri și reflecții ale actorilor, să râdă cu lacrimi și să se plimbe prin lumi mai mult sau mai puțin cotidiene împreună cu personajele timp de o noapte, o zi și-o noapte.

Maratonul teatral este condus spre linia de sosire duminică la ora 20.30 la Oldies Pub Centru, cu spectacolul „LSD Theatre Show” (foto sus). Uneori spectacolul este puternic și schimbă cutume. Alteori spectatorii se prăbușesc fără suflare și nu rămâne nimic în urma lor. Doar fum și o căldură stranie, ca în urma unui foc de armă. Chiar și actorii afirmă că „LSD Theatre Show nu este teatru. Este spectacol.”

Încheierea festivalului va fi sărbătorită începând cu ora 22.00, tot la Oldies Pub, pe acorduri de acordeon, chitară și versuri de voie bună alături de formația Lipicioșii. Lor li se vor alătura mai bine de 20 de artiști pe scenă. În continuare, MC Matli va fi responsabil de sunetele tari care ne vor ține treji la afterparty-ul de la capăt de linie. Intrarea la jam session-ul Lipicioșilor și la afterparty sunt libere și invitația este deschisă tuturor.

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.

19
/07
/17

Romanul „Fiica Estului” (traducere din limba spaniolă de Mariana Sipoș) a fost publicat la Editura Polirom în anul 2017.

19
/07
/17

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ținut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului și de recomandările din social media.