Începe stagiunea la Teatrul Metropolis. Biletele, puse în vânzare pe noul site al teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-stagiunea-la-teatrul-metropolis-biletele-puse-in-vanzare-pe-noul-site-al-teatrului/

Spectacolul „Balena“, de Samuel D. Hunter, în regia lui Andrei Huţuleac, va deschide stagiunea la Teatrul Tineretului Metropolis cu două reprezentaţii, programate pe 15 şi pe 16 septembrie, de la ora 19.00. Biletele se vând repede, aşa că vă invităm să vă ocupaţi încă de pe acum locul în sală. Cu această ocazie puteţi naviga şi pe noul site al teatrului, care are un design nou, intuitiv şi funcţional.

Un articol de Dan Boicea|28 august 2023

Spectacolul care se va juca la Sala Mare este prima producție a stagiunii teatrale 2023-2024, fiind montat în premieră națională. Adaptarea cinematografică semnată de Darren Aronofsky a fost premiată la Premiile Oscar 2023. Din distribuție fac parte actorii Sorin Miron (în rolul personajului principal, Charlie), Corina Moise (în rolul asistentei Liz), Cătălina Mihai (fiica lui Charlie, Ellie), Ștefan Radu (Elder Thomas, un Mormon) și Andreea Mateiu (fosta soție a lui Charlie, Mary). Mai multe detalii despre spectacol, aici.

Pe noul site al Teatrului Metropolis, www.teatrulmetropolis.ro optimizat pentru desktop și smartphone, puteți naviga simplu și ușor și puteți achiziționa bilete rapid și în siguranță.

În pagina dedicată fiecărui spectacol veți găsi detalii despre producție, distribuție, galerie foto, extrase din cronici, datele la care sunt programate viitoarele reprezentații și durata spectacolului. În secțiunea dedicată achiziționării biletelor vă veți putea alege locurile în sală și veți putea cumpăra biletele cu cardul, în maximă siguranță.

Biletele pot fi achiziționate online, accesând site-ul www.teatrulmetropolis.ro, dar și de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00.

Până la sfârșitul lunii octombrie, în cele două săli veți putea vedea, pe lângă premiera Balena, spectacole precum „Brainstorm“, „Dumnezeul de a doua zi“, „Lumea lui Frank“, „Balerinele acvatice“, „Domnul Ibrahim și florile din Coran“, „Weekend Comedy“, „Disco Regret“, „Dragostea durează trei ani“, „Credit“, „California Suite“.

Radu Nica, managerul Teatrului Metropolis, afirmă că instituția va promova în stagiunile care urmează „profesionalismul, relația teatru-societate, actualitatea și prospețimea discursului artistic, etica în profesie, bucuria creației și utilitatea ei“.

O atenție specială o vom acorda experimentului, componentă în absența căreia evoluția artei nu poate fi concepută.

Radu Nica

„Atelierul de creație, laboratorul, spațiul de visare și probare, repetiția cu public, culisele la vedere – toate acestea vor constitui, treptat, imaginea unui teatru deschis, dinamic, tentant. În timp, acest teatru trebuie să devină un hub cultural de secol XXI, un loc al întâlnirilor relevante, al dezbaterilor vibrante și constructive, al reflecției imaginative pentru reprezentanții tuturor artelor“, mai afirmă Radu Nica.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.