India este invitata de onoare la Festivalul International de Film de la Cannes 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/india-este-invitata-de-onoare-la-festivalul-international-de-film-de-la-cannes-2013/

India este ţara care a primit statutul de „invitat de onoare” la ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes din 2013 va avea loc în aceeaşi perioadă (15-26 mai 2013) în care cinematografia indiană va celebra împlinirea unui secol de […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

India este ţara care a primit statutul de „invitat de onoare” la ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes din 2013 va avea loc în aceeaşi perioadă (15-26 mai 2013) în care cinematografia indiană va celebra împlinirea unui secol de existenţă.

India este cea de-a treia ţară care primeşte acest statut special din partea organizatorilor festivalului de pe Croazetă, după Egipt (2011) şi Brazilia (2012), informează hollywoodreporter.com.

Informaţia a fost dată publicităţii de Christian Jeune, directorul departamentului de film al festivalului francez, în numele delegatului general al Festivalului de la Cannes Thierry Fremaux, cu ocazia evenimentului Film Bazaar, un târg internaţional de cinematografie, organizat în statul indian Goa.

Film Bazaar, care se desfăşoară pe durata a patru zile, este organizat de Corporaţia Naţională pentru Dezvoltarea Filmului Indian, şi se va încheia duminică.

Incluzând ateliere de producţie cinematografică şi scenaristică, Film Bazaar este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film din India, care se desfăşoară în perioada 20-30 noiembrie.

 

 

Sursa: Mediafax

11
/01
/18

Se împlinesc, iată, pe 15 ianuarie, 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, ocazie cu care vă propunem să ne reamintim de acesta prin intermediul unor scurte fragmente din corespondența sa cu Veronica Micle, extrase din volumul „Dulcea mea Doamnă/Eminul meu iubit” (Polirom, 2000).

11
/01
/18

Între 12 și 15 aprilie, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival transformă, pentru al patrulea an la rând, una dintre cele mai importante artere ale Bucureștiului, Calea Victoriei, într-o galerie în aer liber a instalațiilor de lumină.

11
/01
/18

Iubitorii muzicii sunt așteptați, prin intermediul Fundaţiei Calea Victoriei, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 19:00, în eleganta Sală de Spectacole a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, la Recitalul de arii, lieduri şi canţonete, o călătorie fantastică prin universul muzical al unor compozitori celebri. Recitalul va fi susţinut de tenorul Lucian Corchiş şi pianista Livia Teodorescu-Ciocănea.

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

10
/01
/18

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa îl caracterizează criticii muzicali pe Dinu Lipatti (1917-1950), unul din pianiștii și compozitorii primei jumătăți a secolului XX, care continuă să fascineze și astăzi.

10
/01
/18

„Am o datorie la fel de sacră, față de mine însămi.” (Nora) / Am descoperit un Ibsen surprinzător la Unteatru, în ajun de Crăciun. Cunoșteam povestea Norei Helmer, pe care o „citisem” mai degrabă din perspectiva titlului O casă de păpuși, sau Casa unei păpuși, cu trimitere directă la Nora, eroina principală, „păpușa” familiei și a societății în care trăiește, cărora ea ajunge să le „aparțină”.

10
/01
/18

Doi laureaţi ai premiului Nobel pentru Chimie sunt invitaţi la Conferinţele Ateneului Român, în 2018, la 150 de ani de la înfiinţarea instituției. Este vorba despre francezul Jean-Marie Lehn, laureat în 1987 al prestigiosului premiu, şi germanul de origine română Stefan Walter Hell, laureat în 2014. Cele două personalități vor fi prezente în lunile aprilie-mai, la Conferinţele Ateneului Român.

09
/01
/18

CRONICĂ DE FILM Cel mai nou titlu al regizorului american Alexander Payne, „Downsizing” are o extravagantă și lăudabil de curajoasă premisă SF, tratată antispectacular. Rezultă un film cu destule momente vizuale reușite, dar cu o miză mică, pe măsura protagoniștilor mini-oameni.

09
/01
/18

Până ieri aveam o părere destul de bună în legătură cu gradul de civilizație pe care îl posed. Un post TV de largă respiraţie, cel mai urmărit și în 2017, mi-a făcut-o țăndări.

09
/01
/18

Peter O'Toole, Jacqueline Bisset, Peter Strauss, John Travolta, Vince Vaughn sau Sharon Stone sunt doar câţiva dintre marii actori pe care cinefilii îi pot vedea în ianuarie, la TVR 2, în filme difuzate de luni până joi, de la ora 20.10.

08
/01
/18

Se joacă în București „Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?”, în regia lui Mihai Lukacs, spectacol bazat pe cazul real al adolescentei rome de 17 ani, care s-a sinucis în 2007, în șura casei părintești dintr-un sat din Harghita, atunci când părinții i-au interzis să-și continue studiile. Un spectacol tulburător despre sinucidere ca formă de protest.