Însemnările unui nebun, cu Marius Manole şi Alexander Bălănescu, deschide stagiunea teatrală ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/insemnarile-unui-nebun-cu-marius-manole-si-alexander-balanescu-deschide-stagiunea-teatrala-arcub/

Odată cu venirea toamnei, teatrul revine în atenţia pasionaţilor de poveşti puse în scenă. La ARCUB Batişte, stagiunea este deschisă cu una dintre cele mai iubite producţii teatrale: „Însemnările unui nebun”. Bazat pe celebra nuvelă a lui Gogol, spectacolul aduce în atenţia spectatorilor un subiect actual al vremurilor noastre, reuşind să marcheze felul în care dezechilibrul şi nesiguranţa reuşesc să pătrundă în vieţile tuturor.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2015

Impactul emoțional este puternic, spectacolul punând lumii o oglindă în față care arată felul în care grijile șii neliniștile reușesc să acapareze mintea.

Joi, 15 octombrie și vineri, 16 octombrie, ora 20.00

ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN de N.V. Gogol

Regia: Felix Alexa; Scenografia: Diana Ruxandra Ion

Cu: Marius Manole şi Alexander Balanescu

Marius Manole

Marius Manole

Însemnările unui nebun este un spectacol unic, în care umorul şi drama se întrepătrund pe măsură ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acaparează mintea personajului principal, măcinat de tristeţe şi frustrări.  (…) Această montare ilustrează creator poetica unui regizor cu personalitate şi stil. Felix Alexa aduce valori de emoţie şi de gândire în citirea lui Gogol şi a epocii noastre. (…) “Însemnările unui nebun” se impune ca un moment de vârf al stagiunii, pe care vi-l recomandăm. – Ludmila Patlanjoglu.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II).

Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.

Mai multe detalii aici.

Foto: Însemnările unui nebun, cu Marius Manole şi Alexander Bălănescu – arcub.ro.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.