Inside Llewyn Davis – Carey Mulligan, în duet cu Justin Timberlake
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-llewyn-davis-carey-mulligan-in-duet-cu-justin-timberlake/

Inside Llewyn Davis, cea mai recentă producţie a fraţilor Coen, îi aduce împreună pe Carey Mulligan şi pe Justin Timberlake pe marele ecran, într-un duet de zile mari.

Un articol de Andrada Văsii|28 noiembrie 2013

Inside Llewyn Davis, cea mai recentă producţie a  fraţilor Coen,  îi aduce împreună pe Carey Mulligan şi pe Justin Timberlake pe marele ecran, într-un duet de zile mari. 

În film, cei doi sunt căsătoriți  şi cântă împreună pe scena muzicii folk a anilor `60. Filmul echilibrează delicat drama şi comedia, având premiera în România pe 6 decembrie. Ocupaţi un loc la cinema şi lăsaţi-vă cuceriţi de farmecul lor!

Carey Mulligan trece de la fermecătoarea Daisy din „Marele Gatsby”, la rolul lui Jean,  în cel mai așteptat lungmetraj al regizorilor Ethan și Joel Coen.  Ambele filme își desfășoară acțiunea în New York, dar la o distanţă de 30 de ani.

Mulligan nu este la primul său rol care îmbină pasiunea ei pentru muzică şi pasiunea pentru actorie. Unul dintre cele mai marcante momente din filmul „ Shame” a fost  interpretarea uluitoare a celebrei piese „ New York, New York “.

Pentru Inside Llewyn Davis, actriţa a trebuit să le trimită regizorilor o înregistrare pentru audiţie. Ethan şi Joel s-au speriat de modul în care Carey a interpretat-o pe Jean: „A fost distractiv să o auzim cum intră în pielea personajului. Era foarte nervoasă, dar amuzantă în acelaşi timp. Ea a fost cea mai potrivită pentru rol şi ce este frumos la ea este faptul că nu suferă de vanitate.” Deşi s-a simţit la început intimidată să cânte împreună cu Oscar Isaac şi Justin Timberlake, până la urmă a reuşit să se simtă confortabil.

Poveste despre muzică prin Inside Llewyn Davis

În Inside Llewyn Davis, actrița britanică interpretează o tânără artistă, Jean, care formează un cuplu cu  Jim (Justin Timberlake).

Relaţia lor este doar aparent perfectă, ea fiind însărcinată cu prietenul soţului său, Llewyn Davis (Oscar Isaac). Nervoasă pe situaţia în care a ajuns, Jean are  mereu înjurăturile la îndemână. Ascunde sarcina de Jim şi îi cere ajutorul lui Llewyn, la rândul său un cântăreț în căutarea succesului.

Citiţi şi: Inside Llewyn Davis – pe 6 decembrie în cinematografele româneşti

Carey a declarat că a fost încântată de colaborarea cu Justin şi că datorită lui a fost chiar amuzant la filmari şi s-a putut relaxa în timpul scenelor în care au cântat. Fără nicio ezitare i-a recunoscut abilităţile actoricești şi vocale ale lui Justin :„La prima repetiţie făcută împreună, el a venit cu chitara, am stat toţi în jurul lui şi încercam să vedem cum este mai bine să cântăm. Este un actor minunat şi ajută că are o voce uimitoare. Este multitalentat. Poate să facă orice.”

Inside Llewyn Davis

Carey – Inside Llewyn Davis 

Pe parcursul filmărilor, Carey a ajuns fană a muzicii folk americane : „Nu am un bagaj mare de cunoştinţe în nicio zonă a muzicii, dar cât timp am petrecut pe platourile de filmare alături de aceşti oameni, am început să iubesc acest gen muzical”.  La rândul său, Justin declară că a fost atras din prima de proiect și că  îndrăgește muzica folk, chiar dacă în mod uzual cântă altceva și spune cu modestie că este un interpret mediocru, față de marile voci ale genului.

Pentru rol, ea nu a luat lecţii de canto, chiar dacă este căsătorită cu un muzician în viaţa reală.  Carey este împreună cu solistul formaţiei Mumford&Sons. Inclusiv soţul ei, Marcus Mumford, a lucrat cu T Bone Burnett pentru coloana sonoră a filmului.

Foto credit: Cinemagia, Inside Llewyn Davis

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.