Interfața 3, la Centrul de Teatru Educațional Replika
https://www.ziarulmetropolis.ro/interfata-3-la-centrul-de-teatru-educational-replika/

Spectacolul INTERFAȚA 3 tratează indiferenţa într-un chestionar teatral în 3 acte. Este un spectacol bazat pe compoziţie muzicală de avangardă, inovaţie tehnologică şi teatru documentar ce descoperă laturi deseori ascunse ale trecutului recent şi ale prezentului României pentru a le aduce în dezbatere.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2015

Spectacolul dezvoltă proiectul inter@FAȚA început de dramAcum în 2014 la Centrul de Teatru Educațional Replika – Strada Lânăriei, nr. 93-95, miercuri, 16 septembrie 2015, la ora 19.00.

 Actorii: Cătălina Bălălău, Florin Ionuț Crăciun, Ionuț Niculae, Liviu Popa și Paul Dunca împreună cu Andreea Chindriș, Alexandru Berceanu și Cătălin Crețu produc o investigație performativă a contactului între grupuri culturale cu identități diferite, precum comunitatea gay, etnicii romi și evrei și grupuri culturale majoritare. Rezultatul este un spectacol participativ care aduce povești tulburătoare în atenția spectatorului, provocându-l să își chestioneze atitudinea proprie față de diferență.

Minodora: Și acum când ne ducem în Germania, și, de exemplu acum m-am dus la toaletă și nu aveam bani să pun acolo. Dom’le, lasa-mă, că sunt însărcinată și trebuie să merg la toaletă și nu am bani să pun acolo. Nu, nu. Zic: Da voi chiar ați rămas așa, cum e Hitler? În Franța nu e așa.

Pentru construcția spectacolului au fost realizate interviuri cu supraviețuitori romi și evrei ai Holocaustului și alți reprezentanți ai unor categorii discriminate în România de-a lungul timpului.

În cadrul INTERFAȚA 3 se generează muzică în timp real. Sunt montorizați EEG un actor și un spectator, iar relația dintre cele două encefalograme produce muzica spectacolului având la bază algoritmi de recunoaștere a stării emoționale. Reacția invizibilă a subiectului monitorizat, devine perceptibilă la nivel sonor tuturor spectatorilor. Fondul sonor rezultat este folosit de coregrafa Ana Costea ca suport pentru dans.

Spectacolul este conceput de Alexandru  Berceanu, dramaturgia este semnată de Andreea Chindriș și Alexandru Berceanu, muzica este compusă de Cătălin Crețu și Grigore Burloiu, iar tehnologiile din cadrul spectacolelor sunt operate de George Rotaru și Dan Olteanu.

3_interfata3

Spectacolul INTERFAȚA 3 este produs în cadrul proiectului inter@FAȚA 3, care alături de producția spectacolului și un număr de 8 reprezentații în București va realiza un turneu național al spectacolului. Primele reprezentații au avut loc pe data de 7 și 8 august (avanpremiere), maratonul urmând să continue:

26, 27 septembrie, 16 octombrie, 14, 15 noiembrie – București, Centrul de Teatru Educațional Replika, 30 octombrie – Timișoara, Teatrul Național din Timișoara, Studio UTU; 1 noiembrie – Oradea, Centrul Cultural – Comunitatea Evreilor din Oradea; 3 noiembrie – Tg. Mureș, Universitatea de Arte Tg. Mureș; 5 noiembrie – Baia Mare, Teatrul Municipal Baia Mare, Sala Studio; 7 noiembrie – Bistrița, Sinagoga; 8 noiembrie – Suceava, Sala Dom Polski; 10 noiembrie – Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu”, sala Studio; 12 noiembrie – Rm. Vâlcea, Teatrul „Anton Pann”, Sala Studio.

Accesul este gratuit. Copiii sub 14 ani au acces doar însoțiți de părinți.

Pentru că numărul de locuri este limitat, vă invităm să rezervați locurile la 0745 983 368 sau la [email protected]

Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural „Ești București” 2015 al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și de Administraţia Fondului Cultural Naţional-AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.