Interviu cu David Duchovny. Mulder din X Files a scris o carte: „Suntem primate cu ceva mai puțin păr, suntem animale“
https://www.ziarulmetropolis.ro/interviu-cu-david-duchovny-mulder-din-x-files-a-scris-o-carte-suntem-primate-cu-ceva-mai-putin-par-suntem-animale/

Actorul David Duchovny vorbeşte în premieră într-un interviu acordat în România despre noul său roman, „Holy Cow”. Publicat în româneşte la Editura Polirom, romanul este o fabulă despre cruzimea oamenilor.

Un articol de Ziarul Metropolis|20 august 2015

„Animalele au devenit personaje în povești încă de la-ncepturile omenirii. Eu am crescut cu Fabulele lui Esop. Ce lecții ne pot învăța animalele? Suntem primate cu ceva mai puțin păr. Suntem animale.”, povestește actorul David Duchovny într-un interviu acordat jurnalistei Ana-Maria Onisei, pe blogul personal.

coperta15

„Holy Cow”, romanul scris de David Duchovny și publicat în românește la Editura Polirom, este o fabulă cu trei personaje: Elsie, o vacă – personajul principal, un porc și-un curcan. Lumea văcuței Elsie se răstoarnă când își dă seama că e crescută într-o fermă și urmează să fie tăiată. Așa că decide să se salveze și organizează propria evadare.

Inițial, David Duchovny a propus povestea studiourilor Disney și Pixar, sub formă de scenariu pentru un film animat, dar a fost refuzat. În carte, Duchovny ironizează și lumea Hollywood-ului, dar și voracitatea oamenilor în plin capitalism, de la era consumului la lupta pentru supremația religiilor.

Mai multe declarații ale actorului David Duchovny, în materialul de pe blogul www.anamariaonisei.ro, aici.

19
/04
/21

Cărțile asupra cărora ne oprim de această dată – „Dosarele mamei mele”, „Patrula djinnilor” și „Așa începe răul” – își poartă cititorul din Budapesta lui Kádár, în Madridul lui Franco și de acolo în tumultuoasa lume a mahalalelor de la periferia unei metropole indiene.

19
/04
/21

Marți, 20 aprilie, ora 19.30 vă invităm la o întâlnire Humanitas live online cu istoricul britanic Mark Galeotti, expert în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei, și jurnalistul Marian Voicu despre volumele Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul și O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin apărute în colecția Istorie a Editurii Humanitas.

02
/04
/21

Primăria Municipiului București (PMB) prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) va desfășura, începând cu 1 aprilie, un Concurs de creație literară adresat seniorilor bucureșteni, cu tema „Timpul”.