Ion Caramitru şi Emil Boroghină, recompensaţi cu Premiile Criticii 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-si-emil-boroghina-recompensati-cu-premiile-criticii-2016/

Ion Caramitru şi Emil Boroghină au fost recompensaţi cu Premiile Criticii 2016 de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT) Secţia Română – Teatrologie, distincţiile fiind acordate în cadrul ediţiei a X-a a Festivalului Internaţional Shakespeare Craiova.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2016

Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT) Secţia Română – Teatrologie a acordat PREMIILE CRITICII 2016 pe 23 aprilie, la Festivalul Internaţional Shakespeare Craiova.

Distincţiile au fost decernate lui ION CARAMITRU, actor shakespearian emblematic, pentru rolul Prospero din spectacolul Furtuna de William Shakespeare la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, şi lui EMIL BOROGHINᾸ, creatorul Festivalului Internaţional Shakespeare Craiova, eveniment cultural de elită, la împlinirea  a zece ediţii, se arată într-un comunicat de presă.

Juriul a fost alcătuit din membrii Biroului de conducere  AICT – Teatrologie: Ludmila Patlanjoglu (Președinte onorific), Octavian Saiu (Președinte), Monica Andronescu (Vicepreședinte), Irina Ionescu (Secretar general), Maria Zărnescu, Cristiana Gavrilă (membri). Sponsorul premiilor: FARMEXIM.

Acest eveniment a deschis suita PREMIILOR CRITICII 2016, care vor fi acordate in cadrul celor mai importante manifestări teatrale din România.

Ion Caramitru // Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru from Simion Buia on Vimeo.

Emil Boroghina // Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru from Simion Buia on Vimeo.

Foto: Ion Caramitru şi Emil Boroghină  – AICT

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.