Israel, ţara invitată de onoare, aduce la Bookfest fabrica de vise
https://www.ziarulmetropolis.ro/israel-tara-invitata-de-onoare-aduce-la-bookfest-fabrica-de-vise/

Israel, ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (1-5 iunie), le propune iubitorilor de carte să îşi inventarieze, iar apoi să îşi lanseze visele. Pornind de la motto-ul ales pentru a promova prezenţa Israelului la Bookfest – „Never Stop Dreaming” –, organizatorii au ales să construiască standul sub forma unei fabrici de vise: vizitatorii sunt invitaţi să îşi aştearnă gândurile pe hârtie, pentru ca apoi, printr-un mecanism secret, acestea să fie lansate în aer.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2016

„În cei 68 de ani ai săi, Israelul modern nu a încetat să viseze. Aceasta este moștenirea pe care vrem să o transmitem: indiferent de cât de utopic ar părea un vis, acesta poate fi mai aproape de realitate decât ne-am aștepta. Cheia stă în a nu te opri vreodată din visat. Iar scriitorii israelieni ştiu cel mai bine cum să ne provoace să visăm, deoarece au adus cu sine în Israel cele mai frumoase povești ale lumii din «portofoliul» reveriei”, a mărturisit Shelly Hugler Livne, Şef Adjunct de Misiune Diplomatică în cadrul Ambasadei Israelului în România.

Aproximativ 30 de evenimente au pregătit organizatorii programului țării invitate pentru iubitorii de carte care vor vizita standul Israel: lansări de carte, mese rotunde, dezbateri, evenimente profesionale, precum și o serie de evenimente dedicate copiilor.

Zeruya Shalev, cea mai cunoscută scriitoare israeliană de astăzi

Zeruya Shalev, cea mai cunoscută scriitoare israeliană de astăzi

Cititorii sunt invitați să nu rateze întâlnirea cu cei 6 oaspeți de onoare din Israel: Zeruya Shalev, cea mai cunoscută scriitoare israeliană de astăzi, istoricul Fania Oz-Salzberger, Gil Hovav, personalitate media, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari, Dror Mishani, autor de romane poliţiste, Meir Shalev, autor de succes şi unul dintre cele mai respectate nume din jurnalismul israelian contemporan şi Rony Oren, artist unic, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai premiaţi animatori din lume.

Standul Israelului, realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Israel şi al Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, va fi amplasat în Pavilionul C4.

La stand, cei interesați vor putea găsi o bogată ofertă de cărți în limba ebraică, precum și ediții în limba română ale unor cărți israeliene cunoscute.

Foto: Bookfest – facebook

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.

11
/01
/16

„România în 7 gesturi”, cea mai recentă carte de Radu Paraschivescu (Editura Humanitas, 2015), este o culegere necesară, care reușește să pună un diagnostic exact, deci sever, stării de fapt a națiunii în trecerea de la vechiul regim la debandada care s-a prelungit până astăzi.

11
/01
/16

“Al nostru, Eminescu…”, un spectacol actual, viu, un spectacol din care nu lipsesc accentele de umor fin, aerul spontan şi…muzica bine temperată, va fi pus în scenă, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la porţile Bucureştiului, în Sala Scoarţelor.

11
/01
/16

În epoca vitezei şi a sintezei, când valorile se fac, se desfac şi se refac aproape în fiecare zi, cărţile formatoare rămân aceleaşi. Care sunt  cele mai importante cărţi pe care trebuie să le citeşti într-o viaţă, conform „Canonului occidental” al lui Harold Bloom.