„Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, pe scena Teatrului Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/itinerarii-intr-o-zi-lumea-se-va-schimba-pe-scena-teatrului-bulandra/

Apreciatul spectacol „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, regizat de Eugen Jebeleanu, se va juca luni, 17 februarie, de la ora 20:00, la Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei.

Un articol de Liliana Matei|8 februarie 2020

O montare care la ARCUB s-a jucat mereu cu casa închisă, „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” beneficiază, în luna februarie, de un spațiu mai generos pus la dispoziție de Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei, care dispune de o capacitate de 300 de locuri. Astfel, ARCUB, cu sprijinul Teatrului Bulandra, vine în întâmpinarea cererii mari a publicului de teatru de a viziona acest spectacol.

La aproape o lună de la participarea din cadrul Festival Amiens Europe din Franța (14 ianuarie 2020), reprezentația spectacolului „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” de la Teatrul Bulandra se va desfășura în prezența juriului de nominalizare al Galei Premiilor UNITER 2020.

Declarat spectacolul anului 2019 de cei mai mulți critici de teatru din România, în cadrul unei anchete realizate de revista Dilema veche, „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” este o coproducție teatrală internațională, realizată de ARCUB și Compagnie des Ogres. Pe un text scris de tânărul dramaturg francez Yann Verbugh, spectacolul lui Eugen Jebeleanu se înscrie în stilistica teatrului contemporan, care interoghează valorile societății în care trăim și reflectă schimbările sociale și politice de astăzi.

Spectacolul își propune să chestioneze tineretul european de azi, pornind de la povești intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii, pentru a vorbi despre poveștile personale, despre propriile noastre frici, bariere, limite, frontiere de depășit (…).” (Eugen Jebeleanu, regizor)

Creația decorului și a costumelor îi aparține Velicăi Panduru, iar creația sonoră, lui Rémi Billardon. Designul video este conceput de Ioana Bodale și Vlad Lăzărescu. Din distribuție fac parte: Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin (voce din off și video).

Cu un traseu spectaculos încă din momentul lansării, „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” a fost inclus anul trecut în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, ediția 29, și a făcut parte din programul Sezonului România – Franța 2019, cu reprezentații în țară și în străinătate. În luna martie 2020, spectacolul „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” se va juca pe scena Gallia Théâtre din Saintes (13 martie) și la Théâtre Cinéma din Choisy-le-Roi din Franța (17 martie).

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro sau bilet.ro, precum și de la casa de bilete ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90) și a Teatrului Bulandra – Sala Liviu Ciulei.

Preț bilete: 50 lei.

ITINERARII. ÎNTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA

Textul și adaptarea: Yann Verburgh

Regia: Eugen Jebeleanu

Cu: Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin

Scenograf: Velica Panduru

Sound creation: Rémi Billardon

Light design: Marine Le Vey & Alexandru Macrinici

Video design: Ioana Bodale & Vlad Lăzărescu

Asistent regie: Ugo Léonard

Asistenți scenografie: Ana Ienașcu & Nina Tanné

Supratitrare live: Zamfira Năstăsache (după un soft realizat de Panthea)

Foto credit: Adi Bulboacă

Durata spectacolului: 150 min.

Spectacol recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Spectacol în limbile română, engleză, franceză, germană, berberă. Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înțelegerea de către public a tuturor momentelor.

Spectacolul este realizat în coproducție cu Maison de la Culture d’Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune și Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Național de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM și al Fondului de donații POROSUS.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street! și al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival.

 

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.