Iubire ca-n filme: Pavel Ulici și Nicoleta Hâncu sunt protagoniștii din Minte-mă frumos în Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubire-ca-n-filme-pavel-ulici-si-nicoleta-hancu-sunt-protagonistii-din-minte-ma-frumos-in-centrul-vechi/

Iubiţi şi apreciaţi pe scenele teatrelor din Bucureşti, actorii Pavel Ulici şi Nicoleta Hâncu vor putea fi văzuţi pentru prima dată în roluri principale într-o comedie românească: Minte-mă frumos în Centrul Vechi. 

Un articol de Liliana Matei|13 martie 2016

Ei sunt Doru și Dora, un cuplu de tineri actori a căror poveste de dragoste trece prin multe încercări. Ițele se încurcă și se descurcă, iar de asta se fac vinovați atât colegii lor de la teatru, cât și personajele din exterior, care pun umărul la realizarea celei mai nebune comedii românești ale anului. Minte-ma frumos în Centrul Vechi se lansează pe 1 aprilie și asta nu e o păcăleală!

“Dora este o persoană foarte impulsivă, nu gândește foarte mult când acționează, și, ca orice îndrăgostită, acționează uneori greșit”, spune Nicoleta Hâncu despre personajul ei, care îl are alături pe Doru “firul roșu al poveștii” după cum îl numește Pavel Ulici. Între cei doi actori a existat chimie încă de la casting, deși nu lucraseră împreună niciodată până la acest proiect: “Cu Nicoleta am simțit imediat chimia, chiar dacă nu mai lucrasem împreună înainte. Am simțit imediat conexiunea, iar relația dintre personaje cred că funcționează perfect”, spune Pavel Ulici. Pentru Nicoleta, Minte-ma frumos în Centrul Vechi “e o poveste în care se regăsește toată lumea, sunt oameni noi, situații din teatru surprinse foarte bine și îmbină foarte bine drama cu comedia”.

Minte-mă frumos în Centrul Vechi, cea mai tare comedie românească a anului se lansează în cinematografe pe 1 aprilie.

Regizat de Iura Luncașu, filmul reunește nume tinere ale scenei teatrului românesc: Pavel Ulici, Nicoleta Hâncu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Sorin Miron, Alexandru Unguru, Aida Economu, Diana Roman, dar și nume cunoscute și apreciate din lumea filmului: Coca Bloos, Adriana Trandafir, Emilian Oprea şi George Pişteranu. Alături de ei apar și vedete tv, precum Viorel Lis, Codin Maticiuc şi Virgil Ianţu.

Sinopsis

Cinci tineri actori pregătesc un spectacol într-un teatru din Centrul Vechi. Doru, Dora, Lucy, Alecu şi Freddie alcătuiesc un armonios pentagon amoros. Dora şi Lucy sunt îndrăgostite de Doru, dar Doru e îndrăgostit de păcănele. Alecu e îndrăgostit de Dora, dar se mulţumeşte cu Lucy. Lucy se mulţumeşte cu oricine. Oricând, oriunde. Cât despre Freddie… e greu de definit pe cine și ce iubește mai mult.

Un singur lucru e cert: cămătarii nu-l iubesc deloc pe Doru. Cu recuperatorii pe urmele lui, acesta apeleaza la Toni, care nu şi-a pierdut talentul de hacker exersat în „Minte-mă frumos”. Şi cum soția lui, Oana, şi-a pus în minte să-i năşească pe Dora şi Doru, Toni mai loveşte o dată. Cum era de asteptat, cel lovit va fi chiar Toni. Norocul lui că știe să se facă de râs ca nimeni altul.

Și totuși: ce caută Virgil Ianțu si Viorel Lis în toată îmbârligătura asta ? O caută cu lumânarea…

Pavel Ulici are 28 de ani și a absolvit UNATC în 2011. Este cunoscut publicului românesc pentru rolul din videoclipul Deliei – Da, mamă (piesă ce se regăsește și pe coloana sonoră a filmului Minte-mă frumos în centrul Vechi). A jucat pe scenele Teatrului de pe Lipscani, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Green Hours sau Godot. În filme, Pavel a avut până acum roluri secundare și a lucrat cu regizori precum Kari Skogland (Sons of Liberty), Guillaume Lubrano (Metal Hurlant Chronicals: Whisky in the jar), Terry Gilliam (The Zero theorem) sau Colin Teague (Dragonheart: Druid’ Curse). În România, a colaborat cu regizori precum Nae Caranfil (6,9 grade pe scara Richter).

Nicoleta Hâncu a absolvit UNATC în 2013 și este una dintre cele mai active actrițe ale generației sale. A jucat în peste 30 de piese în București și în țară și a lucrat cu regizori precum Victor Ioan Frunză, George Ivașcu, Cristian Balint, Andrei Șerban, Alexandru Tocilescu sau Alexandru Darie. În filme, Nicoleta Hâncu a putu fi urmărită în câteva scurtmetraje de succes precum “Lungul drum spre casă” al Anei Chioveanu, “Don’t let me be misunderstood” și mult-premiatul “Blue Spring” ale Andreei Borțun sau în lungmetrajul lui Radu Gabrea, “O poveste de dragoste, Lindenfeld”.

“Minte-mă frumos în Centrul Vechi” este produs de Fundația Teatrul Contemporan. Producători: Adrian Lustig și Cristina Dobrițoiu. Scenariul este semnat de Adrian Lustig, imaginea – Andrei Băltărețu.

Filmat în toamna anului trecut în București, “Minte-mă frumos în Centrul Vechi” va fi lansat în cinematografele din întreaga țară pe 1 aprilie.

07
/10
/20

TVR 1 a început luna octombrie în forţă, cu Angelina Jolie şi Antonio Banderas în Păcat originar, şi promite să aducă la fiecare început de săptămână, în fiecare luni de la ora 22.10, filme tari cu distribuţii pe măsură: Secretul de la Cold Creek Manor, cu Sharon Stone şi Christopher Plummer, Revolver, cu Jason Statham şi Ray Liotta, Un oraş violent, cu Charles Bronson, Telly Savalas şi Jill Ireland, G.I.Jane, cu Demi Moore, Viggo Mortensen şi Anne Bancroft, Calea Misterelor, cu Nick Nolte şi Melanie Griffith şi multe alte filme de acelaşi calibru.

06
/10
/20

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, „Malmkrog”, producția de epocă premiată la Berlinală a regizorului român Cristi Puiu va avea marea premieră în cinematografele din țară pe 6 noiembrie. Evenimentul este precedat de o serie de proiecții speciale în avanpremieră, prima din această serie fiind cea din cadrul maratonului cinematografic „Les Films de Cannes à Bucarest” (23 octombrie – 1 noiembrie).

05
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Devenit cunoscut ca afacerist care a construit, simbolic, un metru de autostradă pentru a declanșa o campanie prin care să atragă atenția asupra lipsei de infrastructură rutieră modernă în Moldova, Ștefan Mandachi se lansează și în cinema, cu documentarul independent „30 de ani și 15 minute”. Un film manifest, însă autogratulant și senzaționalist.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

02
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Este suficient un protagonist atipic, un profesor de matematică ușor extravagant, pentru a duce în spate un întreg documentar? Este miza pe care o propune „Profu`” (2019), filmul de debut al regizorului Alex Brendea, acum în cinematografe.

29
/09
/20

Aflate în fiecare an în topul preferințelor orădenilor, filmele românești vor cuceri marele ecran și la cea de-a treia ediție TIFF Oradea. În perioada 2-4 octombrie, cele mai așteptate titluri ale anului vor fi prezentate cinefililor chiar de creatorii lor, care vor oferi publicului detalii din culisele producțiilor autohtone apreciate de juriile marilor festivaluri din întreaga lume. Seară de seară vor rula filme în aer liber în Piața Unirii și în Amfiteatrul Cetate.

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.